Τη μια στιγμή απολαμβάνεις ένα νόστιμο κομμάτι πίτσα, και την άλλη κοιτάς έναν μεγάλο λεκέ από λάδι και αναρωτιέσαι αν θα μπορέσεις ποτέ να ξαναφορέσεις αυτό το τζιν. Μην απογοητεύεσαι υπάρχουν πολλές απλές μέθοδοι για να βγάλεις τους λεκέδες λίπους και λαδιού από τα ρούχα. Οι περισσότερες από αυτές μπορούν να γίνουν χρησιμοποιώντας αντικείμενα που έχεις ήδη στο σπίτι σου.

Πόσο σύντομα πρέπει να καθαρίζετε τους λεκέδες από λίπος;
Ο κανόνας για τον καθαρισμό των λεκέδων λίπους είναι: όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο. Οι λεκέδες από λίπος χειροτερεύουν καθώς παραμένουν και στεγνώνουν. Όσο περισσότερο χρόνο παραμένει το λίπος στο τζιν, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να αφαιρεθεί ο λεκές από το ύφασμα. Άφησε τον λεκέ να σταθεροποιηθεί όλη τη νύχτα. Προεπεξέργασε τον λεκέ το συντομότερο δυνατό με κάποιο τζελ λεκέδων και ξεκίνησε να πλένεις το πρωί.

Τι θα χρειαστείς

  • 1 οδοντόβουρτσα
  • πλυντήριο ρούχων
  • 1 ρολό χαρτοπετσέτες

Υλικά

  • 1 Ήπιο σαπούνι πιάτων
  • 1 μαγειρική σόδα
Το κόλπο με τη μαγειρική σόδα και το σαπούνι που εξαφανίζει κάθε λεκέ στο δευτερόλεπτοPIN IT

Πρώτα ταμπόναρε τον λεκέ

Πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο, πάρε μια χαρτοπετσέτα, δίπλωσέ την στη μέση και ταμπονάρισε απαλά τον λεκέ. Αυτό θα βοηθήσει να απομακρύνεις την περίσσεια λαδιού ή γράσου που μπορεί να εισχωρήσει στο τζιν. Ξεκινώντας με αυτό το βήμα θα κάνεις την όλη διαδικασία αφαίρεσης του λεκέ από λάδι πολύ πιο εύκολη.

Μαγειρική σόδα

Πασπάλισε τον λεκέ με λίγη μαγειρική σόδα και άφησέ τον να δράσει για μερικές ώρες. Η μαγειρική σόδα απορροφά το λάδι, σηκώνοντας από το ύφασμα οποιοδήποτε λίπος δεν μπόρεσες να μαζέψεις με χαρτοπετσέτα.

Μόλις περάσουν λίγες ώρες, αν έχεις μια μικρή ηλεκτρική σκούπα σκούπισε την περίσσεια μαγειρικής σόδας. Διαφορετικά απομάκρυνε προσεκτικά τη μαγειρική σόδα με βούρτσα. Και πάλι, όσο λιγότερο λάδι πρέπει να τρίψεις, τόσο πιο εύκολο θα είναι το καθάρισμα.

Το κόλπο με τη μαγειρική σόδα και το σαπούνι που εξαφανίζει κάθε λεκέ στο δευτερόλεπτοPIN IT

Σαπούνι, νερό και οδοντόβουρτσα

Στη συνέχεια, πρόσθεσε μια σταγόνα ήπιο σαπούνι πιάτων απευθείας στον λεκέ. Το σαπούνι πιάτων είναι καλύτερο από το απορρυπαντικό πλυντηρίου, κάνει θαύματα στη διάσπαση και τη διάλυση του λίπους. Στη συνέχεια, πάρε μια παλιά οδοντόβουρτσα ή ένα μαλακό σφουγγάρι και τρίψε απαλά τον λεκέ ώστε να γίνει σαπουνάτος. Δύο με τρία λεπτά με απαλό χέρι θα είναι αρκετά. Τέλος, ξέπλυνε το σαπούνι ή ρίξε το τζιν σου στο πλυντήριο.

Στέγνωσέ το στον αέρα αντί να χρησιμοποιήσεις το στεγνωτήριο

Χρειάζονται πολλές προσπάθειες για να βγει ο λεκές από το ύφασμα. Η αντιμετώπιση του λεκέ με οποιοδήποτε είδος θερμότητας μπορεί στην πραγματικότητα να προκαλέσει τη βαθύτερη καθήλωσή του στο τζιν, καθιστώντας την αφαίρεσή του πιο δύσκολη.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αποφύγεις εντελώς τη χρήση του στεγνωτηρίου και να προτιμήσεις το στέγνωμα στη γραμμή ή το στέγνωμα με κρέμασμα του τζιν σου μέχρι να βεβαιωθείς ότι ο λεκές έχει φύγει. Αν παραμείνει ένας λεκές, επανέλαβε αυτή τη διαδικασία μέχρι το τζιν να είναι σαν καινούργιο.

Author

Δημοσιογράφος

Comments are closed.

Pin It