Η δυσκοιλιότητα είναι ένα συχνό πρόβλημα που μπορεί να επηρεάσει την καθημερινότητά μας και να προκαλέσει δυσφορία. Ένα καλό πρωινό μπορεί να συμβάλλει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.
Παρά το γεγονός ότι είναι μια κατάσταση που όλοι μπορεί να αντιμετωπίσουν κάποια στιγμή, υπάρχουν απλοί και φυσικοί τρόποι για να την καταπολεμήσουμε. Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους είναι η σωστή διατροφή, και ειδικά το πρωινό γεύμα, το οποίο μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην καλή λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος.
Το πρωινό είναι το πρώτο γεύμα της ημέρας και δίνει στον οργανισμό μας την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσει δυναμικά. Επιπλέον, οι σωστές διατροφικές επιλογές μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της κινητικότητας του εντέρου και στην ανακούφιση από τα συμπτώματα της δυσκοιλιότητας. Οι φυτικές ίνες, τα προβιοτικά και τα υγιεινά λιπαρά είναι μερικά από τα βασικά συστατικά που πρέπει να περιλαμβάνονται σε ένα πρωινό γεύμα για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης.
«Εσύ που έχεις υποφέρεις από συμπτώματα της δυσκοιλιότητας, δοκίμασε αυτά τα 2 πρωινά, αύριο κιόλας…», λέει η διατροφολόγος Αλιόνα Στράτουλατ.
ΠΡΩΙΝΟ Ν° 1
-Σπόροι Τσια – δημιουργούν ένα τζελ μαζί με το νερό, αυξάνουν τον όγκο του εντέρου και βελτιώνουν την κινητικότητά του.
-Κεφίρ – φυσική πηγή προβιοτικών που βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου.
-Ακτινίδιο – πλούσιο οι φυτικές ίνες και περιέχει τι ένζυμο ακτινιδίνη, μαζί βελτιώνουν την κινητικότητα του εντέρου.
-Ταχίνι – για περισσότερη γεύση και κορεσμό
-Μέλι – έχει υπακτική δράση.
-Καρύδια – περιέχουν ω-3 και τρέφουν τα καλά βακτήρια του εντέρου.
ΠΡΩΙΝΟ Ν° 2
-Γιαούρτι – περιέχει προβιοτικά, lactobacillus bifidobacterium, τα οποία βοηθούν στην διατηρήση τις ισορροπίας της εντερικής χλωρίδας.
-Βρώμη – περιέχει πρεβιοτικά τα οποία τρέφουν τα ευεργετικά βακτήρια στο έντερο.
-Τριμμένος λιναρόσπορος – πλούσιο σε φυτικές ίνες!
Μέλι – έχει υπακτική δράση.
-Καρύδια – περιέχουν ω-3 και τρέφουν τα καλά βακτήρια του εντέρου.
Comments are closed.