ν τα τεχνητά αρώματα σου προκαλούν αλλεργίες ή σε κάνουν να φτερνίζεσαι, ήρθε η ώρα να στραφείς σε φυσικά τρόπους που θα αρωματίζουν το σπίτι σου και θα το κάνουν να μυρίζει καθαριότητα και φρεσκάδα.

Πεύκο, τριαντάφυλλο και λεβάντα μπορούν να κάνουν το σπίτι σου να μοσχοβολά καθαριότητα

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς αρωμάτων και εργαλεία για να κάνουμε το σπίτι να μυρίζει καταπληκτικά χωρίς όλα τα χημικά. Δοκίμασε ένα από τα παρακάτω φυσικά αποσμητικά χώρου για το σπίτι και χάρισε του έναν άλλον αέρα! Από τις μυρωδιές των φρεσκοκομμένων βοτάνων μέχρι την εκείνες των λουλουδιών, οι μυρωδιές έχουν έναν τρόπο να μας φτιάχνουν τη διάθεση ή να μας χαλαρώνουν.

Συνήθως τα τεχνητά αρώματα ενοχλούν πραγματικά κάποιους ανθρώπους και τους δημιουργούν ενόχληση. Επιπλέον, το άρωμά τους δεν είναι ποτέ τόσο καλό όσο οτιδήποτε αρωματισμένο με φυσικό τρόπο.

Είτε θέλεις να ανανεώσεις τη ντουλάπα σου είτε θέλεις να μυρίζει όλο το σπίτι καταπληκτικά, εδώ θα βρεις μερικά από τα καλύτερα αποσμητικά χώρου για το σπίτι.

Πεύκο, τριαντάφυλλο και λεβάντα μπορούν να κάνουν το σπίτι σου να μοσχοβολά καθαριότητα
  1. Φυσικό άρωμα με διαχυτήρα από καλάμι

Οι διαχυτήρες καλαμιού είναι πάντα μία μέθοδος που προτιμάτε για τα αποσμητικά χώρου. Όχι μόνο φαίνονται όμορφα, αλλά εκπέμπουν σιγά σιγά άρωμα και ποτέ δεν γίνεται υπερβολικό.

Πεύκο, τριαντάφυλλο και λεβάντα μπορούν να κάνουν το σπίτι σου να μοσχοβολά καθαριότητα

Για να φτιάξεις αυτόν τον φυσικό διαχυτήρα, μάζεψε καλάμια και από τον κήπο σου αν έχεις, ή μπορείς να αγοράσεις από κάποιο ανθοπωλείο που είναι αρκετά κοίλα για να απορροφήσουν το αρωματικό έλαιο και να το διοχετεύσουν στον αέρα.

Το έλαιο που θα βάλεις στο βάζο και είναι αρωματισμένο με αιθέρια έλαια θα μπορούσε να έχει πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς αρωμάτων που μπορείς να δοκιμάσεις για να φρεσκάρεις μικρούς χώρους, όπως διαδρόμους ή μπάνια.

  1. Φυσικό αποσμητικό με κουκουνάρια

Ένα άλλο εξαιρετικό φυσικό αποσμητικό χώρου είναι να χρησιμοποιήσεις κουκουνάρια, είναι εξαιρετικά για διακόσμηση και ένας από τους πολλούς έξυπνους τρόπους για να τα χρησιμοποιήσεις είναι σαν αρωματικά.

Πεύκο, τριαντάφυλλο και λεβάντα μπορούν να κάνουν το σπίτι σου να μοσχοβολά καθαριότητα

Αφού καθαρίσεις τα κουκουνάρια, μπορείς να τα αρωματίσεις με αιθέρια έλαια. Το αποτέλεσμα είναι ένα «εορταστικά φθινοπωρινό αρωματικό χώρου» και ιδιαίτερο διακοσμητικό για το σαλόνι σου ή οπουδήποτε αλλού χρειάζεται μια ενίσχυση του αρώματος.

  1. Σπρέι λεβάντας για το κρεβάτι σου

Αυτό το σπρέι είναι ιδανικό για να φρεσκάρεις τα ρούχα σου καθώς τα σιδερώνεις. Θα κάνει τα ρούχα σου να μυρίζουν φρεσκάδα για πολύ περισσότερο χρόνο από ότι συνήθως και θα αισθάνεσαι υπέροχα κάθε φορά που τα μυρίζεις και για όσο τα φόρας.

Πεύκο, τριαντάφυλλο και λεβάντα μπορούν να κάνουν το σπίτι σου να μοσχοβολά καθαριότητα

Ωστόσο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό το σπρέι για περισσότερα πράγματα από τα ρούχα. Λειτουργεί καλά σε όλα τα είδη υφασμάτων, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να ψεκάζεις τους καναπέδες σου και τις κουρτίνες δίνοντας έναν αέρα ανανέωσης στο σπίτι σου συνολικά .

  1. Αρωματοθεραπεία στη ντουλάπα σου

Οι σκώροι που βρίσκονται καμία φορά στις ντουλάπες των ρούχων δημιουργούν ανεπανόρθωτα προβλήματα και εάν εντοπίσεις την ύπαρξη του αμέσως μετά τον  αρχικό καθαρισμό της ντουλάπας και των ρούχων, πρέπει να διασφαλίσεις ότι δεν θα ξαναγυρίσουν.

Αυτά τα αποσμητικά ντουλάπας που είναι μικρά πήλινα διακοσμητικά εμποτισμένα με αιθέριο έλαιο λεβάντας είναι καλύτερη λύση. Τα κρέμασε τα μέσα στην ντουλάπα ανάμεσα στα ρούχα σου για να διαχέουν σιγά-σιγά έντονα μυρωδάτα αιθέρια έλαια στη ντουλάπα, τα οποία απωθούν τους σκώρους των ρούχων. Και δεν θα επιστρέψουν ποτέ.

Τα συγκεκριμένα μπορούν να λειτουργήσουν καλά για οποιονδήποτε μικρό χώρο, συμπεριλαμβανομένων των ντουλαπιών ή ακόμη και του αυτοκινήτου.

  1. Φυτικά αποσμητικά συρταριών

Είναι εύκολο να διατηρήσεις τα ρούχα στη ντουλάπα να μυρίζουν όμορφα και φρέσκα. Τα ρούχα στα συρτάρια, εν τω μεταξύ, μπορεί γρήγορα να μυρίζουν λίγο μουχλιασμένα και σκονισμένα. Η λύση για αυτό είναι τα φυτικά αποσμητικά συρταριών. Αυτά διατηρούν όλα τα διπλωμένα ρούχα, έτσι ώστε να μυρίζουν φρεσκάδα, ακόμη και αν βρίσκονται στο συρτάρι για αρκετό καιρό.

Η κατασκευή τους είναι απλή γέμισε λίνα ή μάλλινα σακουλάκια με κομμάτια από αποξηραμένα βότανα και τοποθέτησε τα όπου νομίζεις ότι χρειάζεται. Είναι υπέροχα ακόμα και σαν διακοσμητικά και ακόμα πιο φιλικά προς το περιβάλλον!

Πεύκο, τριαντάφυλλο και λεβάντα μπορούν να κάνουν το σπίτι σου να μοσχοβολά καθαριότητα
  1. Φυσικό αποσμητικό σπρέι

Δημιούργησε το δικό σου αποσμητικό σπρέι τριαντάφυλλου και λεβάντας λειτουργεί και ως φυσικό αποσμητικό χώρου. Σε ένα δοχείο με σπρέι βάλε ροδόνερο, πέταλα από αρωματικά τριαντάφυλλα, έλαιο λεβάντας και αν έχεις κοτσάνια από λεβάντα.

Χρησιμοποίησε αυτή τη συνταγή, σαν αποσμητικό για το σώμα και στα ρούχα. Ένα από τα πλεονεκτήματα της χρήσης φυσικών συστατικών είναι ότι είναι ασφαλή για χρήση με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Δοκιμάστε αυτόν τον συνδυασμό λουλουδένιων αρωμάτων για να φρεσκάρεις το δέρμα σου, τα ρούχα σου ή τον αέρα γύρω σου.

  1. Κηροπήγια με βότανα

Τα λιωμένα κεριά -και τα κεριά–  είναι ένα από πιο αγαπημένα φυσικά αποσμητικά χώρου για το σπίτι. Κομμάτια κεριού  με το αγαπημένο σου άρωμα που έχουν μείνει μπορείς να τα χρησιμοποίησες για να τα λιώσεις και να αρωματίσεις τον χώρο στη συσκευή με το ρεσώ που καίει στη βάση της. Όταν ανάψεις το ρεσώ, το κερί λιώνει αργά και απελευθερώνει το άρωμα του.

Author

Δημοσιογράφος

Comments are closed.

Pin It