Οι άνθρωποι συχνά κάνουν το λάθος να επιλέγουν το φυτό που θέλουν πριν να ξέρουν πού πρέπει να μπει. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι διαφορετικά φυτά θα ευδοκιμήσουν σε διαφορετικά σημεία, ανάλογα με το διαθέσιμο χώρο και το φως.

Όταν επιλέγεις ένα καλό σημείο για το φυτό σου, τα κύρια πράγματα που πρέπει να έχεις κατά νου είναι τα εξής:

1. Χώρος

Το πιο συνηθισμένο λάθος που βλέπουμε όταν οι άνθρωποι τοποθετούν φυτά είναι να προσπαθούν να τα στριμώξουν ανάμεσα σε πράγματα. Η συμπίεση των φυτών ανάμεσα ή πίσω από έπιπλα είναι ένας σίγουρος τρόπος να εμποδιστεί η ροή του αέρα τους. Αυτό δυσκολεύει το φυτό να αναπνεύσει. Η καλή ροή του αέρα, από την άλλη πλευρά, συμβάλλει στην εξασφάλιση ενός υγιέστερου, μακροβιότερου φυτού με ισχυρότερους μίσχους. Με καλή ροή αέρα, το φυτό μπορεί να επιτύχει καλύτερο έλεγχο της θερμοκρασίας και αναπλήρωση του CO2. Η ροή του αέρα μειώνει επίσης την υγρασία και μειώνει την εμφάνιση ορισμένων ασθενειών.

Φρόντισε σωστά τα φυτά για να ζήσουν περισσότερο μέσα στο σπίτιPIN IT

2. Υγρασία

Ορισμένα φυτά απαιτούν περισσότερη υγρασία από άλλα. Οι περισσότεροι εσωτερικοί χώροι έχουν χαμηλή υγρασία λόγω της θέρμανσης και των μονάδων κλιματισμού που ξηραίνουν τον αέρα. Για το λόγο αυτό, είναι καλύτερο να κρατάς τα φυτά μακριά από θερμαντικά σώματα και μονάδες κλιματισμού. Αν επιθυμείς ένα τροπικό φυτό (όπως το Bird of Paradise, το Cut-leaf Philodendron, το Bella Palm ή το Rhapis Palm), θα πρέπει να τα ψεκάζεις καθημερινά για να εξασφαλίσεις το κατάλληλο επίπεδο υγρασίας. Αν αυτό σου ακούγεται πολύ δουλειά, τότε καλύτερα να επιλέξεις ένα φυτό που απαιτεί λιγότερη υγρασία.

3. Θερμοκρασία

Η θερμοκρασία είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την ευεξία των φυτών. Και όταν πρόκειται για τη θερμοκρασία, εδώ είναι το κύριο πράγμα που πρέπει να έχεις κατά νου:

  • Ο κλιματισμός προκαλεί πιο αργή ξήρανση του εδάφους.
  • Η κεντρική ή ακτινοβολούμενη θερμότητα προκαλεί ταχύτερη ξήρανση του εδάφους (και του ίδιου του φυτού).

Αυτός είναι άλλος ένας λόγος για τον οποίο πρέπει να κρατάς τα φυτά μακριά από θερμαντικά σώματα και μονάδες κλιματισμού.

Φρόντισε σωστά τα φυτά για να ζήσουν περισσότερο μέσα στο σπίτιPIN IT

Επιλέξτε τα κατάλληλα φυτά για το σπίτι σας

Τι μέγεθος φυτών πρέπει να αγοράσεις; Αυτή είναι συνήθως η πρώτη ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου όταν αγοράζεις ένα φυτό. Ακολουθούν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψη σου όταν καθορίζεις το μέγεθος των φυτών:

  • Πού θα τοποθετηθεί το φυτό; Γενικά, τα φυτά δαπέδου πρέπει να είναι ψηλότερα, ενώ τα φυτά που κάθονται σε τραπέζι, γραφείο ή παράθυρο πρέπει να είναι μικρότερα. Το φυτό θα μεγαλώσει. Για το λόγο αυτό, είναι καλή ιδέα να αγοράσεις ένα φυτό που είναι λίγο μικρότερο από αυτό που τελικά θέλεις.
  • Θυμήσου, μεγαλύτερο = βαρύτερο. Τα μεγαλύτερα φυτά είναι βαρύτερα, γεγονός που τα καθιστά λίγο πιο δύσκολα στη μετακίνησή τους. Τα μικρά φυτά είναι εύκολο να τα σηκώσεις και να τα μετακινήσεις όποτε το επιθυμείς.
  • Τι είδους εμφάνιση θέλεις; Θέλεις το φυτό να βρίσκεται στο ύψος των ματιών ή χαμηλότερα; Η απάντηση θα έχει αντίκτυπο στο μέγεθος του φυτού σου.
See Also

Comments are closed.

Pin It