Το σαλόνι αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους μας χώρους και είναι αυτό το μέρος που περνάμε όμορφα με τους καλεσμένους μας, την οικογένεια μας αλλά πολλές φορές είναι και το ησυχαστήριο μας μετά από μια κουραστική μέρα όπου θα κάτσουμε να απολαύσουμε ένα ποτήρι κρασί ακούγοντας την αγαπημένη μας μουσική. Βέβαια οι τάσεις, όπως και στη μόδα, έρχονται και φεύγουν αλλά και τα δικά μας γούστα αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου.

Για παράδειγμα, το χρώμα που είχες βάψει το σπίτι πριν χρόνια ή τον καναπέ που έχεις πλέον μπορεί να το έχεις βαρεθεί. Επειδή το να ανανεώσεις όλο το σαλόνι με βάψιμο, καινούργια έπιπλα κ.ο.κ. είναι εξαιρετικά δαπανηρό, μπορείς με κάποια αντικείμενα να μεταμορφώσεις τελείως το  χώρο σου χωρίς να ξοδευτείς πολύ. Άλλωστε είναι και η σωστή εποχή να προχωρήσεις σε αλλαγές μέσα στο σαλόνι σου καθώς είμαστε με φθινοπωρινή διάθεση και πλησιάζει και ο αγαπημένος μας χειμώνας!

Κάνε το σαλόνι σου ένα όμορφο καταφύγιο τοποθετώντας από μαξιλάρια μέχρι γλυπτά και αναβάθμισε το χώρο σου!

 1. Πίνακες 
  Οι πίνακες είναι από τους πιο εύκολους τρόπους για να διακοσμήσεις το σπίτι σου. Βρες έργα που ταιριάζουν με τη γενικότερη αισθητική του χώρου σου και τοποθέτησε τα είτε πάνω από τον καναπέ σου ή όπου θεωρείς πως θα δώσουν την πινελιά που χρειάζεσαι στο σαλόνι. Επίσης, είναι ωραία να τοποθετήσεις διαφορετικά κάδρα σε ύφος και σε χρώμα, που θα δημιουργήσουν ένα ωραίο κολάζ.
 1. Μαξιλάρια
  Τα μαξιλάρια δημιουργούν μια πολύ φιλόξενη ατμόσφαιρα και χρωματίζουν υπέροχα τον καναπέ σου ή τις πολυθρόνες σου. Μπορείς επίσης να κάνεις μια έντονη χρωματική αντίθεση με τα έπιπλα σου. Τα μαξιλάρια επίσης είναι καλό να είναι λειτουργικά καθώς θα ξαπλώνεις πάνω τους. 
 2. Διακοσμητικές προτομές και γλυπτά
  Τα γλυπτά και οι προτομές είναι μια νέα τάση στη διακόσμηση του σπιτιού και βέβαια δημιουργούν μια πιο εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα στο χώρο. Μπορείς να τα συνδυάσεις με κεριά και βιβλία και να τα τοποθετήσεις πάνω σε ένα τραπεζάκι.
 3. Φυτά
  Τα φυτά αποτελούν την πιο οικονομική λύση και ταυτόχρονα φέρνουν ωραία ενέργεια στο χώρο. Επένδυσε σε φυτά εσωτερικού χώρου δημιουργώντας ωραίες πράσινες γωνιές μέσα στο σαλόνι σου.
 4. Δίσκοι σερβιρίσματος
  Χρησιμοποίησε το δίσκο σερβιρίσματος σα διακοσμητικό αντικείμενο. Μπορείς να τοποθετήσεις επάνω τους κεριά, βάζα με λουλούδια, αρωματικά sticks ακόμη και κάποιο μικρό έργο τέχνης, όλα μαζί ή μόνο δυο τρία αντικείμενα. 
See Also

Comments are closed.

Pin It