Το χρώμα στον τοίχο των δωματίων σου είναι το κλειδί για την επιτυχία της σωστής αισθητικής. Από εκεί θα ξεκινήσει και η επιλογή της διακόσμησης του χώρου. Βέβαια είναι δύσκολη υπόθεση καθώς υπάρχουν πολλά ερωτήματα που αφορούν την απόχρωση, τις διαστάσεις του δωματίου και πόσο θα ταιριάξει σωστά με το Feng Shui.

Αν όμως ακολουθήσεις την αρχαία κινεζική φιλοσοφία θα βοηθηθείς σχετικά με τι χρώμα πρέπει να επιλέξεις ανάλογα με το χώρο που θες να βάψεις, αποκτώντας θετική ενέργεια στο δωμάτιο αυτό. Σύμφωνα με τη Feng Shui expert, Ashley Cantley, «Το χρώμα έχει βαθιά επίδραση στη συμπεριφορά σου, αλλά και στο ενεργειακό σου επίπεδο καθώς μπορεί να το αυξήσει ή να το μειώσει. Ανάλογα με το χρώμα, μπορεί να αισθανθείς χαλάρωση, ανησυχία, κούραση, ξεκούραση, πείνα ή ρομαντισμό».

Οι χρωματικές επιλογές που «εγκρίνει» το Feng Shui για κάθε δωμάτιο

Ψάξαμε και βρήκαμε τα καλύτερα χρώματα που ταιριάζουν σε κάθε δωμάτιο σε περίπτωση που χρειάζεσαι μια μικρή ανανέωση:

  • Η επιλογή του σωστού χρώματος στο χολ, παίζει σημαντικό ρόλο στη διάθεσή σου. «Το κόκκινο είναι μια εξαιρετική επιλογή, όπως και το πράσινο και το μαύρο», αναφέρει η Cantley.
  • Το υπνοδωμάτιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά δωμάτια στο σπίτι. «Για να διατηρήσετε τη ζεστασιά και τον ρομαντισμό στην ερωτική σου ζωή, το ροδακινί και το ροζ είναι σούπερ ρομαντικά χρώματα», λέει η Cantley. Στην πραγματικότητα, το ροζ είναι το χρώμα της αγάπης στο Feng Shui.
  • Οι φωτεινές αποχρώσεις του μπλε και οι πράσινοι χρωματισμοί προσελκύουν τη θετική ενέργεια στο σαλόνι. Άρα είναι πολύ σημαντικό να επιλέξεις το σωστό χρώμα
  • Κουζίνα και λευκό «πάνε» μαζί! «Το λευκό είναι ένα υπέροχο χρώμα για την κουζίνα γιατί το επίκεντρο γίνεται το φαγητό, τα χρώματα του φαγητού και ο τρόπος με τον οποίο θρέφετε το σώμα σας», λέει η Cantley.
  • Σύμφωνα με την expert Cantley υπάρχουν αρκετές χρωματικές επιλογές που το Feng Shui εγκρίνει για το μπάνιο. «Οι γήινες αποχρώσεις και οι αποχρώσεις του πράσινου και του μπλε έχουν τη δύναμη να ηρεμούν και σε κάνουν να νιώθεις πως βρίσκεσαι σε σπα. Το μαύρο είναι επίσης ένα ιδανικό χρώμα για το μπάνιο», λέει χαρακτηριστικά η ίδια.
Οι χρωματικές επιλογές που «εγκρίνει» το Feng Shui για κάθε δωμάτιο

Αν ακόμα προβληματίζεσαι και θες να δώσεις την δική σου προσωπική πινελιά τότε σου έχουμε 3 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις το σωστό χρώμα:

  1. Τι ατμόσφαιρα θέλεις να δημιουργήσεις στο χώρο: Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι το χρώμα δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία, όσο η ένταση και ο κορεσμός. Τι σημαίνει αυτό; Τα έντονα χρώματα μας τονώνουν και να μας αναζωογονούν.
  2. Αν σου έχει «κολλήσει» στο μυαλό ένα συγκεκριμένο χρώμα μπορείς να το τολμήσεις. Βέβαια πρέπει να προσέξεις ορισμένες βασικές λεπτομέρειες. Η πρώτη και σημαντικότερη είναι να προσπαθείς να περιστρέφεσαι γύρω από ένα χρωματικό θέμα. Διάλεξε το χρώμα που θέλεις ως αφετηρία και συνδύασε το με μια πιο ζεστή και μια πιο ψυχρή απόχρωση.
See Also

Comments are closed.

Pin It