α δοχεία μπογιάς κατασκευάζονται για να είναι ανθεκτικά, είτε από πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας, είτε από επικασσιτερωμένο χάλυβα. Υπάρχουν συγκεκριμένα μέρη που συγκεντρώνουν αυτά τα δοχεία και μπορείς να τα πετάξεις, όμως μπορείς να τα επαναχρησιμοποιήσεις καθώς αυτός ο τρόπος είναι και πιο φιλικός προς το περιβάλλον. Σύμφωνα με την Air Sea Containers, εταιρεία συσκευασιών, η επαναχρησιμοποίηση των δοχείων μπογιάς είναι οικονομικά αποδοτική και είναι ένας έξυπνος τρόπος για τις αξιοποιήσεις.

Η περιβαλλοντική συνείδηση μας έχει οδηγήσει σε ατελείωτες ώρες κάνοντας DIY. Μας έχει κάνει να σκεφτόμαστε δυο φορές πριν πετάξουμε τα πλαστικά καλαμάκια ή τα κουτιά των δημητριακών. Εδώ έχουμε αξιοποιήσει παλιές φλιτζάνες μετατρέποντάς τες σε γλαστράκια και δε μπορούμε να κάνουμε το ίδιο με τα άδεια δοχεία μπογιάς; Καθαρίζοντας σωστά ένα τέτοιο δοχείο υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το μετατρέψεις σε θησαυρό.

Τα παλιά δοχεία μπογιάς μετέτρεψε τα σε κουβάδες για πάγο

Σίγουρα σου έχει τύχει να έχεις καλέσει φίλους στο σπίτι να τσιμπήσετε κάτι και να πιείτε παγωμένη μπύρα, και πάλι να σκέφτεσαι πως δεν έχεις κάπου να τοποθετήσεις τις μπύρες με πάγο για να είναι δροσερές. Εύκολα όμως ένα δοχείο μπογιάς με χερούλι μπορείς να το μετατρέψεις σε μια πολύ ωραία παγοθήκη που μεταφέρεται κιόλας και να κρατάς τις μπύρες δροσερές ή ένα μπουκάλι κρασί. Έτσι με αυτόν τον τρόπο να έχεις ανακυκλώσει ένα αντικείμενο που θα πέταγες.

Καθάρισε πρώτα καλά εσωτερικά το παλιό δοχείο μπογιάς, αν η λαβή είναι τραχιά στην αφή της μπορείς να την τρίψεις πριν ξεκινήσεις. Τοποθέτησε το δοχείο σε ένα καλά αεριζόμενο χώρο και άπλωσε ένα παλιό σεντόνι ή αν έχεις εφημερίδες, και ψέκασε τη λαβή με σπρέι σε χρώμα της αρεσκείας σου. Μπορείς αν θέλεις να περάσεις με το σπρέι όλο το δοχείο εξωτερικά ή αλλιώς να βάλεις ένα αγαπημένο σου χαρτί περιτυλίγματος.

Τα δοχεία μπογιάς μετατρέπονται σε πανέμορφες γλάστρες

Ο πιο οικολογικός τρόπος για να εκμεταλλευτείς τα δοχεία μπογιάς που τελείωσαν

Αυτά τα δοχεία θα τα μετατρέψεις σε υπέροχες γλάστρες. Πρώτα από όλα το καθαρίζεις καλά εσωτερικά και στη συνέχεια ανοίγεις τρύπες στον πάτο του δοχείου. Και ήρθε η ώρα της εξωτερικής διακόσμησης. Εδώ μπορείς να δημιουργήσεις ό,τι θέλεις, μπορείς να το κάνεις μονόχρωμο περνώντας το με ένα σπρέι ή μπορείς πάνω στη μονοχρωμία που έχεις κάνει να ζωγραφίσεις. Ολοκλήρωσε με λίγο βερνίκι που αδιαβροχοποιεί το εξωτερικό του περίβλημα κι έτοιμο το δοχείο-γλάστρα.

See Also

Comments are closed.

Pin It