Σίγουρα τα καλοκαιρινά φρούτα αποτελούν πλέον παρελθόν και ο καιρός έχει φτάσει για να τα αποχαιρετήσουμε -μέχρι το επόμενο καλοκαίρι- πράγμα που σημαίνει ότι η εποχή των μήλων είναι εδώ. Μπορεί μάλιστα αυτή τη στιγμή που διαβάζεις τούτο το κείμενο στο χέρι σου να υπάρχει ήδη στα χέρια σου ένα ζωηρό κόκκινο μήλο. Εξάλλου η καλύτερη εποχή για να τα απολαύσουμε είναι ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος, κατά την περίοδο της καλύτερης συγκομιδής.

Δεδομένου ότι η συλλογή μήλων και οι φθινοπωρινές αγορές έχουν ήδη ξεκινήσει και το αγαπημένο «απαγορευμένο» αυτό φρούτο σίγουρα υπάρχει στο σπίτι μας, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχεις κατά νου όταν ψωνίζεις οποιαδήποτε ποικιλία μήλου.

Τα τέλεια ώριμα μήλα είναι απαλλαγμένα από χτυπήματα και βαθουλώματα και είναι σφιχτά στην αφή. Τα μαλακά σημεία υποδηλώνουν ότι το μήλο είναι υπερώριμο και δεν είναι πλέον φρέσκο για κατανάλωση. Αφού διαλέξεις τα τέλεια φρούτα, το να γνωρίζεις πώς να αποθηκεύσεις σωστά τα μήλα μπορεί να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ ενός τραγανού σνακ και ενός πολτοποιημένου φρούτου. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο σου έχουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές αποθήκευσης μήλων που θα σου επιτρέψουν να απολαμβάνεις τα δημοφιλή φθινοπωρινά αυτά φρούτα όλη τη σεζόν. 

Πώς να αποθηκεύσεις ολόκληρα μήλα 

Αν θέλεις να φτιάξεις ένα όμορφο μπολ με τραγανά, ολόκληρα μήλα στον πάγκο της κουζίνας σου, κάντο. Ωστόσο, να θυμάσαι ότι θα αντέξουν σε αυτό το σημείο μόνο για περίπου μια εβδομάδα, οπότε φροντίστε να τα απολαύσεις γρήγορα. Για να διασφαλίσεις ότι τα μήλα θα παραμείνουν φρέσκα για όσο το δυνατόν περισσότερο, κράτησε τα μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. 

Αν έχετε άφθονα ολόκληρα φρέσκα μήλα από την μέρα της συλλογής τους και θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους, φύλαξε τα στο συρτάρι με τα φρέσκα τρόφιμα του ψυγείου. Το τύλιγμα ολόκληρων μήλων σε μια υγρή χαρτοπετσέτα και η τοποθέτησή τους σε μια πλαστική σακούλα με τρύπες μπορεί να τα διατηρήσει φρέσκα για περίπου έξι εβδομάδες, απλώς πρόσεξε να μην τα αποθηκεύεις δίπλα σε άλλα φρούτα και λαχανικά, επειδή τα μήλα περιέχουν αέριο αιθυλένιο που ωριμάζει τα άλλα προϊόντα πιο γρήγορα. 

 

Έτσι θα διατηρήσεις τα μήλα τραγανά και φρέσκα σαν να τα έκοψες μόλις από τη μηλιάPIN IT

Πώς να αποθηκεύσεις τα κομμένα μήλα 

Τα κομμένα μήλα αποτελούν ένα τόσο νόστιμο και υγιεινό σνακ, αλλά, δεν διατηρούνται τόσο πολύ όσο τα ολόκληρα φρούτα. Για να αξιοποιήσεις στο έπακρο τις φέτες του μήλου σας, αποθήκευσε τις σε επανασφραγιζόμενη σακούλα ή αεροστεγές δοχείο αποθήκευσης τροφίμων στο ψυγείο. Θα παραμείνουν φρέσκες για περίπου 3-5 ημέρες, αν και μπορεί να παρατηρήσεις ότι θα αρχίσουν να μαυρίζουν. 

Για να μην μαυρίσουν οι φέτες μήλου μπορείς να τις ραντίσεις με λίγο χυμό λεμονιού πριν τις βάλεις σε ένα δοχείο στο ψυγείο, μην ανησυχείς μήπως τα μήλα πάρουν γεύση λεμονιού, στην πραγματικότητα, η χρήση του χυμού λεμονιού προσθέτει μια διακριτική οξύτητα που δεν είναι καν αισθητή. 

Έτσι θα διατηρήσεις τα μήλα τραγανά και φρέσκα σαν να τα έκοψες μόλις από τη μηλιάPIN IT

 

Μπορείς να καταψύξεις τα μήλα; 

Βεβαίως και μπορείς να αποθηκεύσεις τα μήλα στην κατάψυξη, αλλά είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι με αυτή τη μέθοδο θα χάσουν την τραγανότητά τους. Δεδομένου ότι η υφή τους θα υποβαθμιστεί, τα κατεψυγμένα μήλα, -τα οποία είναι προτιμότερο να αποθηκεύονται κομμένα σε φέτες και όχι ολόκληρα, για να γίνεται και εξοικονόμηση χώρου- είναι ιδανικά για να τα χρησιμοποιήσουμε σε πίτες, τάρτες, να τα κάνουμε σάλτσα ή βούτυρο μήλου. 

See Also

Comments are closed.

Pin It