Υπάρχουν δύο ειδών βραδινές συγκεντρώσεις στο σπίτι: αυτές που παλεύεις με τη μακαρονάδα μέχρι να φτάσει η παρέα, και αυτές που τα έχεις όλα έτοιμα, δροσερά και κομψά πάνω στο τραπέζι πριν καν έρθει το πρώτο μήνυμα «ανεβαίνουμε». Εσύ θες να ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία. Γιατί δεν χρειάζεται να κουραστείς για να φανεί ότι έβαλες μεράκι. Αντί για full dinner, δοκίμασε να σερβίρεις 5 finger foods που δεν απαιτούν φούρνο, δεν χρειάζονται πιάτα (ούτε και μαχαιροπίρουνα) και λένε στην παρέα σου: «σ’ αυτό το σπίτι ξέρουμε να περνάμε ωραία». Ένα ποτήρι κρασί, λίγη μουσική και αυτά τα μικρά πιάτα κάνουν όλη τη διαφορά.

Δες τι μπορείς να ετοιμάσεις με απλά υλικά και ελάχιστο κόπο.

1. Ψητό ψωμί με κατσικίσιο τυρί, μέλι και θυμάρι

Κόψε φέτες από ένα χωριάτικο ψωμί και βάλε τις στη φρυγανιέρα ή στον φούρνο για λίγα λεπτά. Πάνω τους άπλωσε κατσικίσιο τυρί, λίγες σταγόνες μέλι και φρέσκο ή ξερό θυμάρι. Τόσο απλό, τόσο γκουρμέ. Αν έχεις και λίγο ξύσμα λεμονιού, ακόμα καλύτερα.

2. Μίνι σουβλάκια caprese

Πάρε ξυλάκια (ή οδοντογλυφίδες) και πέρασε ντοματίνια, μοτσαρέλα σε μπαλίτσες και φύλλα βασιλικού. Ράντισέ τα με λίγο ελαιόλαδο και βαλσάμικο. Μπορείς να τα βάλεις όμορφα πάνω σε ξύλινη επιφάνεια – κάνουν εντύπωση και τρώγονται στο χέρι.

Διάβασε επίσης: 5 σνακ με λίγες θερμίδες που δροσίζουν και χορταίνουν

3. Πιτάκια με χούμους και καραμελωμένο κρεμμύδι

Άπλωσε χούμους πάνω σε μικρές πίτες (τύπου αραβικές), πρόσθεσε λίγο καραμελωμένο κρεμμύδι (το βρίσκεις και έτοιμο ή το φτιάχνεις με λίγο βούτυρο και υπομονή), κόψε τις πίτες σε τρίγωνα και σέρβιρε σε δίσκο. Γεύση Ανατολής με μηδέν πίεση.

Βάλε λίγες χαρτοπετσέτες, καθάρισε έναν δίσκο, σέρβιρε τα finger foods σου και κάτσε να απολαύσεις τη βραδιά

4. Τυρομπαλάκια με φέτα, γιαούρτι και πάπρικα

Λιώσε φέτα με ένα κουτάλι, πρόσθεσε λίγο στραγγιστό γιαούρτι, πάπρικα και λίγο ελαιόλαδο. Πλάσε σε μικρά μπαλάκια και πέρασέ τα σε ψιλοκομμένο καρύδι ή σουσάμι. Είναι πικάντικα, γευστικά και πάνε τέλεια με κρασί.

5. Φρούτα με σοκολάτα και αλάτι

Πλύνε σταφύλια ή κόψε φράουλες και βούτηξέ τες σε λιωμένη σοκολάτα. Πασπάλισε με λίγο θαλασσινό αλάτι. Άσε τα να παγώσουν λίγο και σέρβιρέ τα σαν επιδόρπιο finger food που πάντα εντυπωσιάζει. Αν δεν θες σοκολάτα, μπορείς να τα ραντίσεις με λίγο λικέρ.

Διάβασε επίσης: Άσε το τοστ: Τι να φας για να νικήσεις τις βραδινές λιγούρες χωρίς τύψεις

Comments are closed.

Pin It