Αν ψάχνεις για μια συνταγή που συνδυάζει το κλασικό ελληνικό στοιχείο με μια μοντέρνα πικάντικη πινελιά, αυτά τα ρολά φέτας είναι αυτό που χρειάζεσαι. Ετοιμάζονται πανεύκολα, ψήνονται στον φούρνο για να είναι ελαφρύτερα και συνοδεύονται με μέλι τσίλι που απογειώνει τη γεύση τους.
Τι θα χρειαστείς
Υλικά για τα ρολά φέτας:
- 8 φύλλα ζύμης φύλλου, ξεπαγωμένα
- 1 φλιτζάνι τυρί φέτα, θρυμματισμένη
- ½ φλιτζάνι τυρί κρέμα, μαλακωμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη, αποξηραμένη
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (για άλειμμα)
Υλικά για το μέλι τσίλι:
- ¼ φλιτζανιού μέλι
- ½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου τσίλι (ή όσο πικάντικο θες)
- 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
Για το σερβίρισμα:
- Επιπλέον μέλι
- Κλαράκια φρέσκιας ρίγανης ή μαϊντανού για γαρνίρισμα
Οδηγίες βήμα-βήμα
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 190°C και στρώσε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Σε ένα μπολ, ανακάτεψε τη φέτα, το τυρί κρέμα, τη ρίγανη και τη σκόνη σκόρδου μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία γέμιση.
- Στρώσε ένα φύλλο ζύμης φύλλου σε καθαρή επιφάνεια και άλειψέ το ελαφρά με ελαιόλαδο. Τοποθέτησε άλλο ένα φύλλο από πάνω και ακολούθησε την ίδια διαδικασία.
- Ρίξε περίπου 2 κουταλιές της σούπας από τη γέμιση στη μία άκρη της ζύμης.
- Τύλιξε σφιχτά σε ρολό, κλείνοντας καλά τα πλαϊνά ώστε να μη φύγει η γέμιση κατά το ψήσιμο.
- Επανάλαβε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση.
- Τοποθέτησε τα ρολά στο ταψί με την πλευρά της ραφής προς τα κάτω. Άλειψε τις κορυφές με λίγο ελαιόλαδο για να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.
- Ψήσε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανο
- Ενώ τα ρολά ψήνονται, φτιάξε το μέλι τσίλι. Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζέστανε το μέλι, τις νιφάδες τσίλι και τον χυμό λεμονιού σε χαμηλή φωτιά για 1-2 λεπτά. Μην το αφήσεις να βράσει – απλά ζέστανέ το για να ενωθούν οι γεύσεις.
- Μόλις τα ρολά είναι έτοιμα, βγάλ’ τα από τον φούρνο και άφησέ τα να κρυώσουν για λίγα λεπτά.
- Περιέχυσε από πάνω το ζεστό μέλι τσίλι ή σέρβιρέ το σε μπολάκι στο πλάι για βούτηγμα. Γαρνίρισε με φρέσκια ρίγανη ή μαϊντανό για μια όμορφη πινελιά.
Αυτά τα ρολά φέτας έχουν όλα όσα χρειάζεσαι: την τραγανή υφή του φύλλου, την αλμυρή, κρεμώδη γέμιση και την γλυκοπικάντικη ένταση του μελιού τσίλι. Είναι ιδανικά για κάθε περίσταση, είτε θέλεις να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου είτε να απολαύσεις κάτι ξεχωριστό μόνη σου.
Φτιάξε τα σήμερα κιόλας και δες πώς η απλότητα συνδυάζεται με τη γεύση για να δημιουργήσει κάτι μοναδικό!
Διάβασε επίσης: Παγωτό Oreo με 3 μόνο υλικά σαν να το αγόρασες από ζαχαροπλαστείο
Comments are closed.