Υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων: εκείνοι που αγαπούν τη σοκολάτα και εκείνοι που… δεν ξέρουν τι χάνουν! Αν ανήκεις στην πρώτη κατηγορία (που είναι και η σωστή, φυσικά), τότε αυτό το κέικ σοκολάτας με βουτυρόγαλα είναι ό,τι πρέπει για σένα. Είναι τόσο αφράτο, υγρό και γεμάτο πλούσια γεύση, που κάθε μπουκιά λιώνει στο στόμα σου. Δεν χρειάζεται καν γλάσο – είναι τόσο τέλειο από μόνο του!

Το βουτυρόγαλα είναι το μυστικό συστατικό που κάνει τη διαφορά. Δίνει μια υπέροχη απαλή υφή στο κέικ, το βοηθά να φουσκώσει σωστά και του χαρίζει αυτή τη χαρακτηριστική ελαφρώς ξινούτσικη γεύση που απογειώνει τη σοκολάτα. Και το καλύτερο; Είναι μια εύκολη συνταγή που δεν απαιτεί ιδιαίτερες μαγειρικές δεξιότητες. Λίγα απλά υλικά, ένα μπολ, ένας φούρνος και σε λίγο θα έχεις το πιο λαχταριστό κέικ μπροστά σου, μια συνταγή από την food blogger @lounarecipes

Υλικά:

Για να φτιάξεις αυτό το ακαταμάχητο κέικ, θα χρειαστείς:

  • 1 ¾ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλιτζάνι κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα
  • ½ φλιτζάνι ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας

Όπως βλέπεις, τίποτα το περίπλοκο! Και αν δεν έχεις βουτυρόγαλα, μην ανησυχείς – μπορείς να φτιάξεις το δικό σου αναμειγνύοντας 1 φλιτζάνι γάλα με 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξίδι ή χυμό λεμονιού και αφήνοντάς το να σταθεί για 10 λεπτά.

Εκτέλεση:

α
https://www.instagram.com/lounarecipes/
  1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 175°C και λαδώνεις μια φόρμα 9×5 ιντσών.
  2. Σε ένα μπολ κοσκινίζεις το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι και τα αφήνεις στην άκρη.
  3. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ χτυπάς το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα.
  4. Προσθέτεις τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Στη συνέχεια, ρίχνεις και τη βανίλια.
  5. Ξεκινάς να ενσωματώνεις τα ξηρά υλικά εναλλάξ με το βουτυρόγαλα, ξεκινώντας και τελειώνοντας με τα στεγνά υλικά. Ανακατεύεις απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν, αλλά χωρίς υπερβολικό χτύπημα – δεν θέλουμε σφιχτό κέικ!
  6. Προσθέτεις τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύεις απαλά.
  7. Μεταφέρεις το μείγμα στη φόρμα, ισιώνεις την επιφάνεια και ψήνεις για 50-55 λεπτά. Το κέικ είναι έτοιμο όταν μια οδοντογλυφίδα που βυθίζεις στο κέντρο βγαίνει καθαρή.
  8. Το αφήνεις να κρυώσει για 10 λεπτά μέσα στη φόρμα και μετά το μεταφέρεις σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.

Διάβασε επίσης: 5 απολαυστικά γλυκά με μέλι χωρίς ζάχαρη και χωρίς ενοχές

Μικρά μυστικά για να γίνει το κέικ σου ακόμα καλύτερο

  • Μην παραψήσεις το κέικ! Μόλις η οδοντογλυφίδα βγαίνει καθαρή, βγάλ’ το από τον φούρνο. Αν το αφήσεις παραπάνω, θα χάσει την υγρασία του.
  • Τα κομματάκια σοκολάτας είναι προαιρετικά, αλλά αξίζουν! Αν θέλεις ακόμα πιο έντονη σοκολατένια γεύση, μπορείς να προσθέσεις και κομμάτια λευκής σοκολάτας ή καραμέλας.
  • Σέρβιρέ το με βούτυρο ή κρέμα τυριού για μια πιο απολαυστική εμπειρία – θα πάει τη γεύση του σε άλλο επίπεδο!

Διάβασε επίσης: Απίθανο κέικ ζέβρα χωρίς ζάχαρη με μόνο ένα ανακάτεμα

Comments are closed.

Pin It