Υπάρχουν γλυκά που απαιτούν χρόνο, υπομονή και μια λίστα με δεκάδες υλικά, και υπάρχουν και εκείνα που φτιάχνεις χωρίς κόπο, χωρίς άγχος και με τα πιο απλά πράγματα που έχεις ήδη στην κουζίνα. Ένα από αυτά είναι και το ρυζόγαλο! Ζεστό και βελούδινο τον χειμώνα, δροσερό και απολαυστικό το καλοκαίρι, είναι το τέλειο γλυκό για κάθε ώρα της ημέρας. Το καλύτερο; Το φτιάχνεις με μόλις 3 βασικές πρώτες ύλες: ρύζι, γάλα και ζάχαρη. Δεν χρειάζεσαι τίποτα παραπάνω για να έχεις ένα πλούσιο, κρεμώδες ρυζόγαλο που θα σε γεμίσει νοσταλγία και θα σου θυμίσει τις πιο γλυκές στιγμές της παιδικής σου ηλικίας.

Ανυπομονείς να το φτιάξεις; Ας ξεκινήσουμε!

Υλικά:

goodforrecipes.com

-1/2 φλιτζάνι ρύζι γλασέ ή Καρολίνα

-2 φλιτζάνια γάλα πλήρες

-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

(Αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις κανέλα, βανίλια ή ξύσμα λεμονιού για έξτρα άρωμα.)

Εκτέλεση:

Βράζεις το ρύζι: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, βάλε το ρύζι με λίγο νερό (περίπου 1/2 φλιτζάνι) και άφησέ το να βράσει για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.

Διάβασε επίσης: Φτιάξε το τέλειο κέικ λεμόνι με μυστικά που δεν θα σου πει ούτε ο ζαχαροπλάστης

Ρίχνεις το γάλα: Πρόσθεσε το γάλα και χαμήλωσε τη φωτιά. Άφησέ το να σιγοβράσει, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει.

Γλυκαίνεις το μείγμα: Ρίξε τη ζάχαρη και ανακάτεψε καλά μέχρι να διαλυθεί πλήρως.

Δίνεις την τέλεια υφή: Μαγείρεψε το ρυζόγαλο για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να πήξει ελαφρώς. Θυμήσου ότι όσο κρυώνει, πήζει κι άλλο, οπότε μην το αφήσεις να γίνει πολύ πηχτό.

Σέρβιρέ το ζεστό ή άφησέ το να κρυώσει και βάλ’ το στο ψυγείο. Αν θέλεις, πασπάλισε λίγη κανέλα από πάνω για extra άρωμα.

A
thesaltandsweet.com

Extra tips για ακόμα πιο λαχταριστό αποτέλεσμα

-Αντικατάστησε τη ζάχαρη με μέλι ή σιρόπι σφενδάμου για μια πιο φυσική γλύκα.

-Ανακάτεψε μέσα λίγη τριμμένη σοκολάτα μόλις το κατεβάσεις από τη φωτιά, για μια πιο σοκολατένια εκδοχή.

-Βάλε φρούτα όπως μπανάνες, φράουλες ή ροδάκινα για έξτρα γεύση και χρώμα.

Διάβασε επίσης: Λαχταράς εδώ και τώρα ένα γλυκό; 10 εύκολες και γρήγορες συνταγές για γλυκά χωρίς ψήσιμο

Comments are closed.

Pin It