Αν ψάχνεις για ένα επιδόρπιο που να συνδυάζει γεύση, υγεία και ευκολία, τότε αυτή η τάρτα είναι φτιαγμένη για σένα. Όχι μόνο γεμίζει το σπίτι με άρωμα πορτοκαλιού, αλλά είναι και απόλυτα ισορροπημένη χάρη στη συνταγή του διατροφολόγου Μάνου Δημητρούλη. Με Μιράντα μπισκότα που έχουν 30% λιγότερη ζάχαρη, μέλι και ταχίνι, θα γλυκαθείς χωρίς ενοχές. Και το καλύτερο; Δεν χρειάζεται φούρνο!
Ετοίμασε τη βάση, την κρέμα και το γλάσο εύκολα και γρήγορα. Η τάρτα αυτή είναι ιδανική για κάθε περίσταση: από το απογευματινό σου τσάι, μέχρι ένα τραπέζι με φίλους. Και, επιπλέον, ξέρεις ότι θα προσφέρεις κάτι που δεν είναι μόνο νόστιμο, αλλά και θρεπτικό. Πάρε τον χρόνο σου, χαλάρωσε και απόλαυσε κάθε στάδιο αυτής της λαχταριστής συνταγής.

Υλικά για τη βάση:
- 200 γρ. Μιράντα Παπαδοπούλου με 30% λιγότερη ζάχαρη
- 60 γρ. ταχίνι
- 100 γρ. μέλι
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- Χυμό από 1/2 πορτοκάλι
Υλικά για την κρέμα:
- 45 γρ. corn flour
- Χυμό από 1 πορτοκάλι
- 500 ml γάλα χαμηλών λιπαρών
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 2 κρόκους αυγού
- 30 γρ. μέλι
Υλικά για το γλάσο:
- 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
- 2 κ.σ. μέλι
- 2 κ.γ. corn flour
Εκτέλεση
Για τη βάση:
Σε έναν πολυκόπτη χτύπα τα Μιράντα με το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να γίνουν σκόνη.
Πρόσθεσε το ταχίνι, το μέλι και τον χυμό πορτοκαλιού και ξαναχτύπα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Άπλωσε το μείγμα σε τσέρκι, πίεσέ το καλά για να σχηματίσεις τη βάση και άφησέ το στην άκρη.
Για την κρέμα:
Σε ένα μπολ, ανακάτεψε 100 ml από το κρύο γάλα, τον χυμό πορτοκαλιού, τους κρόκους αυγού και το corn flour μέχρι να γίνουν λείο μείγμα.
Σε ένα κατσαρολάκι, ζέστανε το υπόλοιπο γάλα, το μέλι και το ξύσμα πορτοκαλιού σε μέτρια φωτιά.
Όταν το γάλα αρχίσει να ζεσταίνεται, πρόσθεσε σταδιακά το μείγμα των κρόκων, ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αυγοδάρτη μέχρι να πήξει.
Μόλις η κρέμα δέσει, ρίξε την πάνω από τη βάση και βάλε την τάρτα στο ψυγείο.
Διάβασε επίσης: Απίθανο κέικ ζέβρα χωρίς ζάχαρη με μόνο ένα ανακάτεμα
Για το γλάσο:
Σε ένα κατσαρολάκι, ανακάτεψε τον χυμό πορτοκαλιού, το corn flour και το μέλι.
Ζέστανέ το σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να δένει.
Ρίξε το γλάσο πάνω από την κρέμα, στρώνοντάς το ομοιόμορφα.
Άφησε την τάρτα σου στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες. Όταν είσαι έτοιμη να σερβίρεις, κόψε ένα κομμάτι και απόλαυσέ το. Η κάθε μπουκιά είναι γεμάτη άρωμα και υφή, ενώ ξέρεις ότι τρως κάτι που φτιάχτηκε με αγάπη και προσοχή στη λεπτομέρεια.
Διατροφικές πληροφορίες (ανά κομμάτι τάρτας – 70 γρ.)
- Ενέργεια: 229 kcal
- Υδατάνθρακες: 35 γρ.
- Πρωτεΐνη: 7,2 γρ.
- Λιπαρά: 7,2 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 2,5 γρ.
- Φυτικές ίνες: 4,4 γρ.
Είσαι έτοιμη να δοκιμάσεις αυτή τη γευστική και θρεπτική τάρτα; Βάλε τη δική σου πινελιά και κάνε κάθε στιγμή στην κουζίνα σου μαγική!
Διάβασε επίσης: 5 απολαυστικά γλυκά με μέλι χωρίς ζάχαρη και χωρίς ενοχές
Comments are closed.