Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να καλωσορίσεις την εποχή της ανανέωσης από ένα ανοιξιάτικο επιδόρπιο που σε κάνει να χαμογελάς με την πρώτη μπουκιά. Τα ταρτάκια με κρέμα λεμονιού και φρέσκα μούρα είναι ό,τι πιο φρέσκο, κομψό και λαχταριστό μπορείς να σερβίρεις σε brunch, απογευματινό καφέ ή ακόμα και σε επίσημο τραπέζι.
Η βουτυράτη, τραγανή βάση συνδυάζεται αρμονικά με την αέρινη, λεμονάτη κρέμα και τα ζουμερά φρούτα του δάσους, δημιουργώντας μια μπουκιά ισορροπίας και γευστικής έντασης. Κι όμως, το αποτέλεσμα είναι τόσο εύκολο όσο και εντυπωσιακό – αρκεί να βάλεις λίγη φαντασία και να το απολαύσεις.
Υλικά για 6-8 μικρά ταρτάκια
Για τη βάση:
200 γρ. μπισκότα τύπου digestive ή βουτύρου
100 γρ. λιωμένο βούτυρο

Για την κρέμα λεμονιού:
400 ml γάλα
3 κρόκοι αυγών
120 γρ. ζάχαρη
50 γρ. κορν φλάουρ
Ξύσμα και χυμός από 2 λεμόνια
1 βανιλίνη ή λίγη φυσική βανίλια
40 γρ. βούτυρο (για το τέλος)
Διάβασε επίσης: Μηλόπιτα express: Λαχταριστή, αρωματική και έτοιμη σε χρόνο μηδέν
Για τη διακόσμηση:
Βατόμουρα, φράουλες, μύρτιλα
Φύλλα δυόσμου
Άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)
Εκτέλεση βήμα-βήμα
Φτιάξε τη βάση: Θρυμμάτισε τα μπισκότα σε επεξεργαστή τροφίμων και ανακάτεψέ τα με το λιωμένο βούτυρο. Μοίρασε το μείγμα σε φορμάκια για τάρτες, πίεσε καλά στον πάτο και στα τοιχώματα και βάλε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Ετοίμασε την κρέμα: Ζέστανε το γάλα σε κατσαρολάκι. Σε μπολ, χτύπα τους κρόκους με τη ζάχαρη, πρόσθεσε το κορν φλάουρ, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού. Ρίξε σιγά-σιγά το ζεστό γάλα και μετά γύρνα το μείγμα στην κατσαρόλα. Μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει. Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Άφησέ τη να κρυώσει.
Συνθέτεις το γλυκό: Γέμισε τις ταρτιέρες με την κρέμα, στόλισε με τα φρούτα και τον δυόσμο, και αν θέλεις πασπάλισε λίγη άχνη για έξτρα φινέτσα.
Διάβασε επίσης: Οι τέλειες μπάρες χωρίς ζάχαρη! Η γλυκιά εκδοχή του bounty με κεράσια και σοκολάτα
Comments are closed.