Φαντάσου ένα τραγανό μπισκότο σοκολάτας, με λιωμένα κομματάκια σοκολάτας που απελευθερώνουν όλη τη γεύση τους με κάθε δαγκωματιά. Τώρα πρόσθεσε στο κέντρο μια κρεμώδη, βελούδινη γέμιση cheesecake, που λιώνει στο στόμα και κάνει κάθε μπουκιά σκέτη απόλαυση. Αυτό είναι το γλυκό που ετοιμάζεσαι να φτιάξεις – και πίστεψέ με, δεν θα μπορείς να σταματήσεις στο ένα!

Αν λατρεύεις τα μπισκότα και το cheesecake εξίσου, τότε αυτή η συνταγή είναι για σένα. Είναι το τέλειο γλυκό για να εντυπωσιάσεις φίλους, οικογένεια ή – γιατί όχι; – να το απολαύσεις μόνη σου στον καναπέ με μια ζεστή κούπα καφέ. Είναι εύκολα, απίστευτα νόστιμα και έχουν αυτό το gooey εφέ που κάνει κάθε μπουκιά αξέχαστη, μια συνταγή από την food blogger @lounarecipes.

Τι θα χρειαστείς για αυτά τα μπισκότα-έκπληξη

Για τη γέμιση cheesecake:

  • 8 ουγκιές τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • ¼ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για τη ζύμη μπισκότων:

  • 1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο (μαλακωμένο)
  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα

Βήμα-βήμα η διαδικασία για τα πιο απολαυστικά μπισκότα σοκολάτας με cheesecake

https://www.instagram.com/lounarecipes/

Ετοιμάζεις τη γέμιση cheesecake:

  1. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάς το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες.
  2. Με ένα κουταλάκι, φτιάχνεις μικρές μπαλίτσες από το μείγμα και τις τοποθετείς σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  3. Τις βάζεις στην κατάψυξη για τουλάχιστον μία ώρα ώστε να σφίξουν.

Διάβασε επίσης: Φτιάξε σε μόλις 5 λεπτά αυτό το cheesecake πρωινού με 25 γρ. πρωτεΐνης

Ετοιμάζεις τη ζύμη για τα μπισκότα:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς το βούτυρο με τις ζάχαρες μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  2. Προσθέτεις τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη, και στη συνέχεια ρίχνεις τη βανίλια.
  3. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύεις το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι.
  4. Σταδιακά προσθέτεις τα ξηρά υλικά στο μείγμα βουτύρου και ανακατεύεις μέχρι να ενσωματωθούν.
  5. Τέλος, ρίχνεις τα κομματάκια σοκολάτας και την ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα και ανακατεύεις απαλά.

Η συναρμολόγηση των μπισκότων για το τέλειο gooey αποτέλεσμα

  1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 175°C και στρώνεις ένα ταψί με λαδόκολλα.
  2. Παίρνεις περίπου 2 κουταλιές της σούπας από τη ζύμη και την πλάθεις σε δίσκο.
  3. Τοποθετείς μια παγωμένη μπαλίτσα cheesecake στο κέντρο και τυλίγεις τη ζύμη γύρω της, σφραγίζοντας καλά τις άκρες.
  4. Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη.

Ψήσιμο και το πιο σημαντικό βήμα – η υπομονή!

  1. Τοποθετείς τα μπισκότα στο ταψί, αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν κατά το ψήσιμο.
  2. Ψήνεις για 12-14 λεπτά, μέχρι οι άκρες να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα, αλλά το κέντρο να παραμείνει ελαφρώς μαλακό.
  3. Τα αφήνεις να κρυώσουν για 10 λεπτά πάνω στο ταψί και μετά τα μεταφέρεις σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.

Μικρά tips για τα απόλυτα γεμιστά μπισκότα σοκολάτας

  • Μην παραλείψεις την κατάψυξη της γέμισης cheesecake! Αν είναι πολύ μαλακή, δεν θα κρατήσει το σχήμα της μέσα στο μπισκότο.
  • Μη ζυμώνεις υπερβολικά τη ζύμη μπισκότων. Θέλουμε να είναι αφράτη και όχι σφιχτή.
  • Τα μπισκότα συνεχίζουν να ψήνονται όσο κρυώνουν στο ταψί. Μην τα αφήσεις πολύ ώρα στον φούρνο, γιατί μπορεί να στεγνώσουν.
  • Διατήρησέ τα σε αεροστεγές δοχείο για μέγιστη απόλαυση. Τρώγονται υπέροχα ακόμα και τη δεύτερη ή τρίτη μέρα!

Γιατί αυτά τα μπισκότα θα γίνουν το αγαπημένο σου γλυκό

Δεν είναι ένα απλό μπισκότο – είναι μια γευστική εμπειρία! Τραγανό απέξω, απίστευτα κρεμώδες στο εσωτερικό και γεμάτο σοκολάτα σε κάθε μπουκιά. Αν θέλεις να εντυπωσιάσεις, αν λατρεύεις τις εκπλήξεις στη γεύση ή αν απλά χρειάζεσαι κάτι τρομερά σοκολατένιο για να σου φτιάξει τη μέρα, αυτά τα μπισκότα είναι η απάντηση.

Διάβασε επίσης: Μπισκότα σε 20 λεπτά: 5 συνταγές για την παρέα και τον καφέ

Comments are closed.

Pin It