Μερικές φορές, δεν χρειάζεται να περάσεις ώρες στην κουζίνα για να φτιάξεις κάτι που θα εντυπωσιάσει. Στην πραγματικότητα, οι πιο απλές συνταγές είναι και οι πιο απολαυστικές. Φαντάσου το εξής: Τραγανή, χρυσαφένια σφολιάτα που σπάει στο δόντι, κρεμώδης φέτα με την ιδανική δόση αλμυρότητας και μια γενναία κουταλιά μέλι που αγκαλιάζει κάθε μπουκιά. Και αν αυτό δεν ακούγεται ήδη δελεαστικό, πρόσθεσε και λίγο σουσάμι που ψήνεται και απελευθερώνει το μοναδικό άρωμά του. Σε έπεισα; Αν ναι, βάλε μπρος τον φούρνο και πάμε να φτιάξουμε αυτά τα απίθανα στριφτάρια!
Τα 4 μαγικά υλικά που χρειάζεσαι
- Σφολιάτα (1 φύλλο)
- Φέτα (περίπου 150 γρ.)
- Μέλι (2-3 κουταλιές της σούπας)
- Σουσάμι (για πασπάλισμα)
Διάβασε επίσης: Τραγανά ρολά φέτας στον φούρνο: Το απόλυτο ορεκτικό με μέλι και τσίλι
Εκτέλεση:

Άφησε τη σφολιάτα να ξεπαγώσει ελαφρώς αν είναι κατεψυγμένη. Άπλωσέ τη στον πάγκο και κόψε τη σε λωρίδες, περίπου 3-4 εκατοστά πλάτος.
Θρυμμάτισε τη φέτα με τα χέρια σου ή με ένα πιρούνι. Μην την κάνεις αλοιφή – θέλεις να υπάρχουν κομματάκια που θα λιώνουν στο ψήσιμο.
Πάρε κάθε λωρίδα σφολιάτας, βάλε λίγη φέτα και στριφογύρισέ τη απαλά σε σχήμα «σπιράλ». Μην αγχώνεσαι για την τελειότητα – η ακανόνιστη όψη τα κάνει ακόμα πιο λαχταριστά!
Άπλωσέ τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και άλειψέ τα με λίγο νερό ή μέλι για να κολλήσει το σουσάμι. Ρίξε γενναιόδωρα το σουσάμι από πάνω.
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν ένα υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα. Μόλις τα βγάλεις από τον φούρνο, περίχυσε τα με λίγο ακόμα μέλι για αυτήν την τέλεια γλυκοαλμυρή ισορροπία.
Extra tips για να απογειώσεις τα στριφτάρια σου
-Πρόσθεσε λίγο θυμάρι ή ρίγανη στη φέτα για περισσότερη αρωματική ένταση.
-Αντικατάστησε τη φέτα με ανθότυρο για πιο ήπια γεύση.
-Δοκίμασε να τα ψήσεις στην τοστιέρα για μια γρήγορη εκδοχή χωρίς φούρνο!
Διάβασε επίσης: Αφράτα τυροπιτάκια που «εξαφανίζονται» μόλις βγουν από τον φούρνο
Comments are closed.