Η Πρωτοχρονιά πλησιάζει και το τραπέζι σου είναι το επίκεντρο της βραδιάς. Θέλεις κάτι εντυπωσιακό, κάτι διαφορετικό – και, φυσικά, κάτι που να καλύπτει όλες τις διατροφικές επιλογές των καλεσμένων σου. Οι vegan και χορτοφαγικές συνταγές μπορούν να είναι τόσο λαχταριστές που θα κάνουν ακόμα και τους πιο φανατικούς κρεατοφάγους να χειροκροτήσουν.

Ετοίμασε, λοιπόν, το σημειωματάριό σου και ετοιμάσου να φέρεις την έκπληξη στο τραπέζι!

1. Vegan μους γλυκοπατάτας με καραμελωμένα κρεμμύδια

Τι θα χρειαστείς:

-2 μεγάλες γλυκοπατάτες
-1 κουταλιά ταχίνι
-1 κουταλιά χυμό λεμονιού
-Αλάτι, πιπέρι και πάπρικα
-2 κρεμμύδια
-1 κουταλιά σιρόπι σφενδάμου

Ψήσε τις γλυκοπατάτες μέχρι να μαλακώσουν και πολτοποίησέ τες με το ταχίνι, τον χυμό λεμονιού και τα μπαχαρικά. Σε ένα τηγάνι, καραμέλωσε τα κρεμμύδια με σιρόπι σφενδάμου. Σέρβιρε τη μους σε μπολ με τα καραμελωμένα κρεμμύδια από πάνω.

Γιατί θα το λατρέψεις: Είναι κρεμώδες, γλυκό και αλμυρό, ό,τι πρέπει για αρχή!

2. Πολύχρωμη σαλάτα ρόκας με ρόδι και φιστίκια Αιγίνης

Τι θα χρειαστείς:

-2 φλιτζάνια ρόκα
-1 φλιτζάνι σπόρους ροδιού
-½ φλιτζάνι φυστίκια Αιγίνης
-1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες
-2 κουταλιές ελαιόλαδο
-1 κουταλιά χυμό πορτοκαλιού
-1 κουταλάκι μουστάρδα

Ανακάτεψε τη ρόκα, το ρόδι, τα φυστίκια και το αβοκάντο σε μια σαλατιέρα. Χτύπα το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού και τη μουστάρδα για dressing και ρίξε το από πάνω.

Διάβασε επίσης: Εύκολη βασιλόπιτα χωρίς μίξερ: Η πιο αρωματική επιλογή για την Πρωτοχρονιά

Γιατί θα το λατρέψεις: Η τέλεια δροσερή ισορροπία ανάμεσα στη γλύκα του ροδιού και την πιπεράτη γεύση της ρόκας.

3. Πίτα με μανιτάρια και σπανάκι

Τι θα χρειαστείς:

-1 πακέτο φύλλο κρούστας
-500 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
-300 γρ. φρέσκο σπανάκι
-1 κρεμμύδι
-1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
-2 κουταλιές αλεύρι
-½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Σόταρε τα μανιτάρια, το σπανάκι και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Φτιάξε μια “μπεσαμέλ” με το γάλα αμυγδάλου και το αλεύρι. Ανακάτεψε τη γέμιση και στρώσε τη σε φύλλο. Ψήσε μέχρι να ροδίσει.

Γιατί θα το λατρέψεις: Μια κλασική συνταγή με vegan twist που δεν προδίδει τη γεύση.

4. Vegan κεφτεδάκια ρεβιθιού με σάλτσα γιαουρτιού

Τι θα χρειαστείς:

-2 φλιτζάνια ρεβίθια
-1 κουταλιά κύμινο
-2 κουταλιές μαϊντανό
-1 σκελίδα σκόρδο
-½ φλιτζάνι αλεύρι βρώμης
-Vegan γιαούρτι
-Λίγο χυμό λεμονιού

Χτύπα τα ρεβίθια με τα μπαχαρικά και το αλεύρι μέχρι να γίνουν ζύμη. Φτιάξε μικρά κεφτεδάκια και ψήσε τα. Σέρβιρέ τα με vegan γιαούρτι ανακατεμένο με λεμόνι.

Γιατί θα το λατρέψεις: Τραγανό εξωτερικά, αφράτο εσωτερικά, ιδανικό για finger food.

5. Σοκολατένιο vegan μους με αβοκάντο

Τι θα χρειαστείς:

-2 ώριμα αβοκάντο
-3 κουταλιές κακάο
-2 κουταλιές σιρόπι αγαύης
-1 κουταλιά γάλα καρύδας

Χτύπα όλα τα υλικά στο μίξερ μέχρι να γίνουν μια βελούδινη μους. Σέρβιρε σε ποτήρια και διακόσμησε με ξηρούς καρπούς ή φρούτα.

Γιατί θα το λατρέψεις: Είναι γλυκό, υγιεινό και κλείνει το τραπέζι σου με στιλ.

Διάβασε επίσης: Ξεφορτώσου το φούσκωμα μετά τις γιορτινές λιχουδιές: Τα superfoods που σε σώζουν

Comments are closed.

Pin It