Υπάρχει κάτι πιο παρηγορητικό από τη μυρωδιά της μηλόπιτας που ψήνεται στον φούρνο; Μια γεμάτη, ζεστή αγκαλιά από μήλα, κανέλα και ζάχαρη, τυλιγμένα σε τραγανή, χρυσαφένια σφολιάτα. Αν νομίζεις ότι η σπιτική μηλόπιτα είναι μπελάς, ετοιμάσου να αλλάξεις γνώμη! Με μόνο τέσσερα υλικά και ελάχιστη προετοιμασία, αυτή η express συνταγή θα γίνει η νέα αγαπημένη σου.

Ιδανική για όταν θέλεις ένα γλυκό της στιγμής, για το πρωινό, τον καφέ ή απλά γιατί… λιγουρεύεσαι κάτι νόστιμο! Πάμε να τη φτιάξουμε;

Υλικά:

-Σφολιάτα (1 φύλλο)

-Μήλα (2-3, κατά προτίμηση κόκκινα ή πράσινα, λεπτοκομμένα)

-Ζάχαρη (2-3 κουταλιές της σούπας)

-Κανέλα (1 κουταλάκι του γλυκού)

Εκτέλεση:

Καθάρισε και κόψε τα μήλα σε λεπτές φέτες. Αν θέλεις, μπορείς να τα ανακατέψεις με λίγη ζάχαρη και κανέλα για πιο έντονη γεύση. Άνοιξε τη σφολιάτα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Διάβασε επίσης: Έτσι θα διατηρήσεις τα μήλα τραγανά και φρέσκα σαν να τα έκοψες μόλις από τη μηλιά

Στρώσε τις φέτες μήλου στη μισή επιφάνεια της σφολιάτας, πασπάλισε με ζάχαρη και κανέλα και δίπλωσε τη ζύμη ώστε να σκεπάσει τη γέμιση. Πίεσε καλά τις άκρες με ένα πιρούνι.

Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι η σφολιάτα να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Βγάλ’ τη από τον φούρνο, άφησέ τη να κρυώσει ελαφρώς και σέρβιρε με λίγη άχνη ζάχαρη ή μέλι αν θέλεις extra γλύκα.

Extra tips για ακόμη καλύτερη γεύση

-Πρόσθεσε σταφίδες ή καρύδια στη γέμιση για περισσότερη υφή.

-Δοκίμασε μια κουταλιά μέλι αντί για ζάχαρη αν θέλεις μια πιο φυσική γλυκύτητα.

-Σέρβιρε με μια μπάλα παγωτό βανίλια για μια απόλυτα λαχταριστή εμπειρία!

Διάβασε επίσης: Tάρτα πορτοκαλιού χωρίς ψήσιμο και λίγες θερμίδες για να τρως γλυκό χωρίς τύψεις

Comments are closed.

Pin It