Θέλεις να φτιάξεις ένα γλυκό που θα κλέψει την παράσταση στο τραπέζι σου; Η παβλοβα είναι η τέλεια επιλογή! Το γλυκό αυτό, εμπνευσμένο από την κομψότητα της μπαλαρίνας Άννα Παβλόβα, συνδυάζει την τραγανή μαρέγκα με την απαλή σαντιγί και τα φρέσκα φρούτα. Είναι ελαφρύ, εντυπωσιακό και, ναι, μπορείς να το φτιάξεις εύκολα!

Γιατί να τη φτιάξεις;

https://www.instagram.com/stregaepentoloni/

Η παβλοβα είναι το ιδανικό γλυκό για κάθε περίσταση. Είναι ελαφριά, εντυπωσιακή και γεμάτη γεύσεις. Επιπλέον, μπορείς να την προσαρμόσεις στις προτιμήσεις σου – από το είδος των φρούτων έως το επίπεδο της γλυκύτητας. Ετοιμάσου να κλέψεις την παράσταση με ένα γλυκό που έχει στυλ και γεύση!

Ακολούθησε τη συνταγή που σου δίνουμε βήμα-βήμα και θα φέρεις στη ζωή σου ένα γλυκό που είναι πραγματικό έργο τέχνης.

Διάβασε επίσης: Buche de Noel: Ο χριστουγεννιάτικος κορμός που θα μαγέψει τους καλεσμένους σου!

Υλικά

Για τη μαρέγκα:

  • 4 ασπράδια αυγών (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.γ. λευκό ξίδι
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη γέμιση και τη διακόσμηση:

  • 300 ml κρέμα γάλακτος (για σαντιγί)
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • Φρέσκα φρούτα (φράουλες, μούρα, ακτινίδιο ή ό,τι σου αρέσει)
  • Λίγο μέλι ή σιρόπι για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
https://www.instagram.com/food.duchess/

Εκτέλεση

  1. Ετοίμασε τη μαρέγκα:
    Προθέρμανε τον φούρνο στους 120°C. Χτύπα τα ασπράδια αυγών σε ένα καθαρό μπολ μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Σιγά-σιγά πρόσθεσε τη ζάχαρη, κουταλιά-κουταλιά, μέχρι να έχεις μια γυαλιστερή μαρέγκα. Πρόσθεσε το κορν φλάουρ, το ξίδι και τη βανίλια και ανακάτεψε απαλά.
  2. Δημιούργησε τη βάση της παβλόβας:
    Στρώσε λαδόκολλα σε ένα ταψί και σχημάτισε έναν κύκλο με τη μαρέγκα (περίπου 20 εκ. διάμετρο). Μπορείς να δημιουργήσεις μικρές κορυφές με το κουτάλι για πιο εντυπωσιακή εμφάνιση.
  3. Ψήσε τη μαρέγκα:
    Ψήσε στον φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά. Μην ανοίγεις τον φούρνο! Άφησέ τη να κρυώσει μέσα στον φούρνο με την πόρτα ελαφρώς ανοιχτή.
  4. Ετοίμασε τη σαντιγί:
    Χτύπα την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί. Πρόσεξε να μην τη χτυπήσεις υπερβολικά, γιατί μπορεί να κόψει.
  5. Συναρμολόγησε την παβλοβα:
    Τοποθέτησε τη μαρέγκα σε μια πιατέλα. Άπλωσε από πάνω τη σαντιγί και στόλισε με φρέσκα φρούτα. Για έξτρα γεύση, ρίξε λίγες σταγόνες μέλι ή σιρόπι.
-a
https://www.instagram.com/juliewettergren/

Tips για τέλεια παβλοβα

  • Χρησιμοποίησε φρέσκα αυγά. Έτσι, η μαρέγκα σου θα γίνει πιο σταθερή.
  • Πρόσεξε τον χρόνο ψησίματος. Η παβλοβα πρέπει να είναι τραγανή εξωτερικά αλλά απαλή στο εσωτερικό.
  • Παίξε με τα φρούτα. Δοκίμασε φρούτα εποχής ή πρόσθεσε ξηρούς καρπούς για έξτρα υφή.

Διάβασε επίσης: Φτιάξε εντυπωσιακό βρώσιμο στεφάνι με κατσικίσιο τυρί, φιστίκια και σύκα

 

Comments are closed.