Αν υπάρχει ένα χρώμα που κυριαρχεί τα Χριστούγεννα, αυτό είναι σίγουρα το κόκκινο. Από τις γιρλάντες και τις μπάλες του δέντρου μέχρι τα στολίδια του σπιτιού και τις χριστουγεννιάτικες κάλτσες, το κόκκινο είναι ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής. Και τι καλύτερο από το να το φέρεις και στο τραπέζι σου με μια εντυπωσιακή τούρτα Red Velvet;

Η τούρτα αυτή είναι η τέλεια ισορροπία ανάμεσα στο γεμάτο, σοκολατένιο άρωμα του αφράτου κέικ και τη βελούδινη βουτυρόκρεμα που τη στολίζει. Δεν είναι απλώς γλυκό· είναι το επίσημο “στολίδι” του τραπεζιού σου. Η υφή της είναι τόσο αφράτη που κυριολεκτικά λιώνει στο στόμα, ενώ η κρέμα της προσθέτει την απαραίτητη δόση δροσιάς και πολυτέλειας.

https://www.instagram.com/the_coook/

Φτιάχνοντας αυτή την τούρτα από τον food blogger Σάκη Τόλικα aka the_coook , όχι μόνο θα εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου, αλλά θα μπεις και εσύ για τα καλά σε χριστουγεννιάτικο mood! Πάμε να τη φτιάξουμε βήμα-βήμα.

Υλικά

Για το κέικ
175 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
300 γρ. ζάχαρη
75 γρ. ηλιέλαιο
2 κ.γ. βανίλια
4 αυγά
300 γρ. γιαούρτι
350 γρ. αλεύρι
5 γρ. κακάο
½ κ.γ. σόδα
20 ml κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
1 κ.σ. ξίδι

Για τη βουτυρόκρεμα
150 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
400 γρ. άχνη ζάχαρη
400 γρ. τυρί κρέμα
2 κ.γ. βανίλια
100 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

1. Ετοίμασε το κέικ
Στον κάδο του μίξερ χτύπα το βούτυρο, το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα. Πρόσθεσε ένα-ένα τα αυγά, μαζί με τη βανίλια, συνεχίζοντας το χτύπημα.

Διάβασε επίσης: Η πιο εύκολη συνταγή για τους νοστιμότερους κουραμπιέδες

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, το κακάο και τη σόδα. Πρόσθεσε τα στεγνά υλικά στον κάδο του μίξερ εναλλάξ με το γιαούρτι, ώστε να ενσωματωθούν ομοιόμορφα. Τέλος, ρίξε το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και το ξίδι και χτύπα για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα.

Μοίρασε το μείγμα σε δύο ταψάκια 18-20 εκ., τα οποία έχεις βουτυρώσει και αλευρώσει. Ψήσε στους 180 βαθμούς (αντιστάσεις) για περίπου 45 λεπτά. Βγάλ’ τα από τον φούρνο, άφησέ τα για 10 λεπτά και ξεφορμάρισέ τα. Μόλις κρυώσουν εντελώς, είναι έτοιμα για συναρμολόγηση.

2. Ετοίμασε τη βουτυρόκρεμα
Χτύπα στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την άχνη και τη βανίλια για περίπου 6-7 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει λευκό και αφράτο. Πρόσθεσε το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος και χτύπα μέχρι να έχεις μια λεία και βελούδινη υφή.

a
https://www.instagram.com/the_coook/

3. Συναρμολόγησε την τούρτα
Κόψε προσεκτικά τα δύο κέικ στη μέση για να δημιουργήσεις τέσσερις δίσκους. Τοποθέτησε τον πρώτο δίσκο σε μια πιατέλα, άπλωσε λίγη από τη βουτυρόκρεμα και συνέχισε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσεις όλα τα κομμάτια.

Κάλυψε την τούρτα εξωτερικά με την υπόλοιπη κρέμα, αφήνοντας μερικά σημεία ακάλυπτα για πιο ρουστίκ αποτέλεσμα.

4. Διακόσμησε και σερβίρισε
Βάλε την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει καλά και, λίγο πριν τη σερβίρεις, διακόσμησέ τη με φρέσκα κόκκινα φρούτα της επιλογής σου. Τα σμέουρα, τα φραγκοστάφυλα ή ακόμα και τα cranberries θα της δώσουν μια έξτρα δόση χριστουγεννιάτικης μαγείας!

Διάβασε επίσης: Φτιάξε χριστουγεννιάτικα στολίδια που τρώγονται- Εύκολα cupcakes με γεύση σοκολάτας

Comments are closed.

Pin It