Ξέρεις ότι η βασιλόπιτα είναι το αστέρι του πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού, αλλά αυτή τη χρονιά ήρθε η στιγμή να την πας σε άλλο επίπεδο. Η συνταγή του Δημήτρη Μιχαηλίδη για βασιλόπιτα τσουρέκι είναι η τέλεια επιλογή για να κλείσεις το 2024 με γεύση που μαγεύει. Αφράτη, αρωματική, και με ένα λευκό γλάσο που τραβάει όλα τα βλέμματα, αυτή η βασιλόπιτα θα γίνει η αγαπημένη σου παράδοση.

Πάρε τις σημειώσεις σου και ετοιμάσου να δημιουργήσεις τη δική σου μαγική στιγμή στην κουζίνα.

Τα υλικά που χρειάζεσαι

https://www.greekboston.com/

Ας ξεκινήσουμε με την προετοιμασία του μείγματος μαγιάς. Είναι το μικρό, αλλά σημαντικό μυστικό για να πετύχεις αυτή την ελαφριά, αφράτη υφή που χαρακτηρίζει το τέλειο τσουρέκι.

Για το μείγμα μαγιάς:

  • 18 γρ. ξηρή μαγιά ή 55 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 75 γρ. χλιαρό νερό
  • 75 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

Για τη ζύμη:

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά μεσαία
  • 180 γρ. χλιαρό γάλα
  • 75 γρ. φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • 750 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
  • 10 γρ. μαχλέπι
  • 1 βανιλίνη
  • Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • Το μείγμα μαγιάς
  • 115 γρ. ηλιέλαιο

Η διαδικασία βήμα-βήμα

Πάμε τώρα στην κουζίνα! Σου υπόσχομαι, η διαδικασία είναι σχεδόν τόσο απολαυστική όσο και το τελικό αποτέλεσμα.

  1. Ξεκίνα με τη μαγιά. Σε ένα μπολ, ανακάτεψε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το χλιαρό νερό και το αλεύρι γ.ο.χ. Σκέπασε με μεμβράνη και άφησέ τη σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά. Αυτό θα είναι το “μυστικό” σου για μια φουσκωτή βασιλόπιτα.
  2. Δημιούργησε τη ζύμη. Σε ένα άλλο μπολ, βάλε τη ζάχαρη, τα αυγά, το χλιαρό γάλα και το χυμό πορτοκάλι. Ανακάτεψε καλά και πρόσθεσε το αλεύρι για τσουρέκια, το μαχλέπι, τη βανιλίνη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μείγμα μαγιάς.
  3. Ζύμωσε με αγάπη. Ξεκίνα να ζυμώνεις με το χέρι και πρόσθεσε λίγο-λίγο το ηλιέλαιο. Συνέχισε για 7-10 λεπτά, μέχρι να έχεις μια λεία και ελαστική ζύμη.
  4. Άφησέ τη να ξεκουραστεί. Σκέπασε τη ζύμη με μεμβράνη και άφησέ την σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  5. Ετοίμασε για ψήσιμο. Με λάδι στα χέρια σου, ξεφούσκωσε απαλά τη ζύμη και βάλε τη σε ένα λαδωμένο στρογγυλό ταψί 26-28 εκ. Άφησέ τη ξανά για 45 λεπτά.
  6. Ψήσε τη μαγεία. Άλειψε τη ζύμη με αυγό και λίγο γάλα, σκέπασε με λαδόκολλα και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170°C για περίπου 45 λεπτά.

Το Τελικό Touch: Το Γλάσο

Για να δώσεις τη βασιλόπιτά σου μια glamorous εμφάνιση, λιώσε λευκή πραλίνα στα μικροκύματα μαζί με λίγο ηλιέλαιο (περίπου 10%) και ρίξε την πάνω από τη βασιλόπιτα. Εντυπωσιακό και τόσο νόστιμο!

Έτοιμη να κερδίσεις τις εντυπώσεις

Αυτή η βασιλόπιτα τσουρέκι δεν είναι απλώς μια συνταγή, είναι εμπειρία. Με την υπογραφή του Δημήτρη Μιχαηλίδη, ξέρεις ότι το αποτέλεσμα θα είναι ανώτερο. Είτε είσαι λάτρης της παραδοσιακής γεύσης είτε θες κάτι πιο σύγχρονο, αυτή η βασιλόπιτα είναι το τέλειο ξεκίνημα για τη νέα χρονιά.

Πάρε το ταψί και άφησε τη μαγεία να ξεκινήσει!

Διάβασε επίσης: Εύκολη βασιλόπιτα χωρίς μίξερ: Η πιο αρωματική επιλογή για την Πρωτοχρονιά

Comments are closed.

Pin It