Υπάρχουν φορές που θες κάτι γρήγορο, εύκολο και απίστευτα νόστιμο. Κάτι που δεν χρειάζεται περίπλοκες διαδικασίες, αλλά που θα εξαφανιστεί από το τραπέζι μέσα σε λίγα λεπτά. Αυτές οι τυρομπουκιές είναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις! Τραγανές απ’ έξω, γεμάτες πλούσια γεύση φέτας από μέσα και έτοιμες με μόλις 3 υλικά. Ό,τι πρέπει για ένα γρήγορο σνακ, ένα ελαφρύ γεύμα ή ακόμα και για να συνοδεύσουν το κρασί σου. Δεν χρειάζεσαι τίποτα περισσότερο από φύλλο κρούστας, φέτα και αυγό. Πάμε να τις φτιάξουμε;
Υλικά:
-Φύλλο κρούστας (4-5 φύλλα)
-Φέτα (200 γρ.)
-Αυγό (1, για να δέσει η γέμιση και 1 επιπλέον για άλειμμα)

Εκτέλεση βήμα-βήμα
Θρυμμάτισε τη φέτα με ένα πιρούνι και ανακάτεψέ τη με ένα αυγό. Αυτό θα βοηθήσει να δέσει η γέμιση και να γίνει πιο κρεμώδης στο ψήσιμο.
Άπλωσε τα φύλλα κρούστας και κόψε τα σε λωρίδες περίπου 5-6 εκατοστά πλάτος. Αν θέλεις μικρότερες μπουκιές, κόψε τα ακόμα πιο στενά.
Βάλε ένα κουταλάκι γέμισης στην άκρη κάθε λωρίδας και δίπλωσέ την σε ρολάκι ή τρίγωνο. Μην την τυλίξεις πολύ σφιχτά – θέλουμε λίγο χώρο για να φουσκώσει η φέτα κατά το ψήσιμο.
Χτύπα ένα αυγό και με ένα πινέλο άλειψε κάθε μπουκίτσα για έξτρα τραγανή υφή. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Διάβασε επίσης: Τραγανά ρολά φέτας στον φούρνο: Το απόλυτο ορεκτικό με μέλι και τσίλι
Βγάλε τις τυρομπουκιές από τον φούρνο και άφησέ τες να κρυώσουν ελαφρώς πριν τις δοκιμάσεις. Αν αντέχεις να περιμένεις!
Γιατί θα λατρέψεις αυτή τη συνταγή
-Μόνο 3 υλικά! Δεν χρειάζεσαι περίπλοκες προετοιμασίες ή σπάνια υλικά.
-Έτοιμες σε 20 λεπτά – ό,τι πρέπει για γρήγορο σνακ ή απρόσμενους επισκέπτες.
-Φουλ γεύση με ελάχιστη προσπάθεια – τραγανή κρούστα και πλούσια, αλμυρή γέμιση.
-Ιδανικές για κάθε περίσταση – από πρωινό μέχρι συνοδευτικό για το ποτό σου.

Extra tips για ακόμα πιο απολαυστικό αποτέλεσμα
-Θέλεις πιο αρωματική γεύση; Πρόσθεσε λίγο θυμάρι ή ρίγανη στη γέμιση.
-Δοκίμασε να τις τηγανίσεις! Αντί για ψήσιμο, τηγάνισέ τις σε λίγο ελαιόλαδο για πιο τραγανό αποτέλεσμα.
-Πρόσθεσε λίγο μέλι από πάνω για έναν υπέροχο γλυκοαλμυρό συνδυασμό.
Διάβασε επίσης: Αφράτα τυροπιτάκια που «εξαφανίζονται» μόλις βγουν από τον φούρνο
Comments are closed.