Αν η ιδέα να ετοιμάσεις τη δική σου βασιλόπιτα σου φαίνεται βουνό, ήρθε η ώρα να σου αλλάξω γνώμη. Αυτή η συνταγή από τη Νίκη Παυλίδου, γνωστή ως nikis_food, είναι τόσο εύκολη που δεν χρειάζεσαι καν μίξερ! Με απλά υλικά, γεύση γεμάτη από πορτοκάλι και μια υπέροχη γιορτινή διακόσμηση, θα σε κάνει να ξεχωρίσεις στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

Η συγκεκριμένη βασιλόπιτα δεν είναι μόνο νόστιμη αλλά και εξαιρετικά πρακτική. Θα σου πάρει λίγα μόλις λεπτά για να ετοιμάσεις το μείγμα, χρησιμοποιώντας μόνο μια σπάτουλα και ένα μπολ. Το αποτέλεσμα; Μια αφράτη, αρωματική πίτα με τραγανά ξηροκάρπια και τη γλυκιά έκπληξη των κράνμπερι, που θα κλέψει την παράσταση!

Κι αν θέλεις να δώσεις στη βασιλόπιτά σου μια ξεχωριστή πινελιά, το στολισμένο με φρούτα και κλαδάκια έλατου αποτέλεσμα θα ενθουσιάσει. Όχι μόνο είναι εντυπωσιακό, αλλά φέρνει και μια φυσική, χειμωνιάτικη νότα στο τραπέζι σου. Ακολούθησε τα βήματα της συνταγής και απόλαυσε την πιο εύκολη και γευστική βασιλόπιτα που έφτιαξες ποτέ!

Αν ψάχνεις μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για βασιλόπιτα που δεν απαιτεί μίξερ, αυτή η συνταγή είναι ό,τι πρέπει! Με πλούσια γεύση πορτοκαλιού, τραγανά ξηροκάρπια και την ιδιαίτερη γλύκα των κράνμπερι, αυτή η βασιλόπιτα θα γίνει το γιορτινό σου highlight.

Διάβασε επίσης: Φτιάξε εντυπωσιακό βρώσιμο στεφάνι με κατσικίσιο τυρί, φιστίκια και σύκα

Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 250 ml γάλα
  • 400 γρ. αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 80 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 50-70 γρ. αμύγδαλα, καρύδια ψιλοκομμένα και κράνμπερι

Εκτέλεση

  1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C. Βουτύρωσε και αλεύρωσε μια στρογγυλή φόρμα ή ταψί για να μην κολλήσει η πίτα σου.
  2. Ανακάτεψε το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας έναν αυγοδάρτη ή μια σπάτουλα, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  3. Πρόσθεσε τα αυγά, ένα τη φορά, και ανακάτεψε καλά μετά από κάθε προσθήκη για να ενσωματωθούν πλήρως.
  4. Ρίξε τα υγρά υλικά: γάλα, χυμό πορτοκαλιού, ξύσμα και εκχύλισμα βανίλιας. Ανακάτεψε απαλά για να διατηρηθεί αφράτο το μείγμα.
  5. Σε ένα άλλο μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Πρόσθεσέ το σταδιακά στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  6. Πρόσθεσε τα ψιλοκομμένα ξηροκάρπια και τα κράνμπερι, ανακατεύοντας ελαφρά για να μοιραστούν ομοιόμορφα στο μείγμα.
  7. Μετακίνησε το μείγμα στη φόρμα, ισιώνοντας την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
  8. Ψήσε για 45-50 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από το κέντρο της πίτας.
  9. Άφησε τη βασιλόπιτα να κρυώσει καλά. Κρύψε το φλουρί στο εσωτερικό και πασπάλισε την επιφάνεια με ζάχαρη άχνη.
  10. Διακόσμησε με φρούτα και κλαδάκια έλατου, για μια φυσική, γιορτινή εμφάνιση που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου!

Καλή επιτυχία και καλή χρονιά! 🎉

Διάβασε επίσης: Σοκολατένια Χριστούγεννα: Η απόλυτη συνταγή για μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας

Comments are closed.