Υπάρχουν κάποια γλυκά που δεν είναι απλώς επιδόρπια, αλλά εμπειρίες. Αυτά τα brownies ανήκουν ακριβώς σε αυτή την κατηγορία. Φαντάσου την απόλυτη σοκολατένια ένταση, συνδυασμένη με την τραγανή υφή των μύλων κακάο και τη φρουτώδη, ελαφρώς ξινή γλύκα του ροδιού. Το αποτέλεσμα; Ένα γλυκό που ισορροπεί υπέροχα ανάμεσα στη βαθιά, πλούσια γεύση της μαύρης σοκολάτας και τη φρεσκάδα των φρούτων, κάνοντάς το ακαταμάχητο. Αν είσαι λάτρης των brownies αλλά ψάχνεις κάτι λίγο πιο εκλεπτυσμένο και ιδιαίτερο, αυτή η συνταγή θα σε ενθουσιάσει.
Δεν έχει σημασία αν προτιμάς τα επιδόρπιά σου πιο υγιεινά ή πιο παραδοσιακά – μπορείς να προσαρμόσεις τη συνταγή στις προτιμήσεις σου, χρησιμοποιώντας λάδι καρύδας αντί για βούτυρο ή αλεύρι αμυγδάλου αντί για το κλασικό. Και το καλύτερο; Είναι τόσο εύκολα που δεν χρειάζεσαι καν μίξερ! Λίγα υλικά, ένα μπολ, και 30 λεπτά ψήσιμο αρκούν για να απολαύσεις αυτά τα απίστευτα brownies, μια συνταγή από την food blogger @lounarecipes.
Υλικά που θα χρειαστείς:
- 150 γρ μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
- 120 γρ ανάλατο βούτυρο (ή λάδι καρύδας, αν προτιμάς μια εκδοχή χωρίς γαλακτοκομικά)
- 150 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
- 50 γρ καστανή ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 80 γρ αλεύρι αμυγδάλου (για εκδοχή χωρίς γλουτένη)
- 30 γρ κακάο χωρίς ζάχαρη
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 60 γρ ρόδι (οι σπόροι)
- 30 γρ μύτες κακάο (συν επιπλέον για γαρνίρισμα)

Οδηγίες:
- Προετοιμασία: Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C και ετοίμασε ένα τετράγωνο ταψί (20×20 εκ.) με λαδόκολλα.
- Λιώσιμο σοκολάτας: Σε ένα μπολ, λιώσε τη μαύρη σοκολάτα με το βούτυρο (ή το λάδι καρύδας) είτε σε μπεν μαρί είτε στο φούρνο μικροκυμάτων σε σύντομα διαστήματα, ανακατεύοντας κάθε φορά.
- Ανάμειξη: Πρόσθεσε τη ζάχαρη (λευκή και καστανή) στο ζεστό μείγμα σοκολάτας και ανακάτεψε καλά. Στη συνέχεια, ρίξε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας μέχρι να αποκτήσεις ένα λείο μείγμα. Πρόσθεσε τη βανίλια.
- Ξηρά υλικά: Σε ένα ξεχωριστό μπολ, κοσκίνισε το αλεύρι αμυγδάλου, το κακάο και το αλάτι. Πρόσθεσέ τα σταδιακά στο μείγμα της σοκολάτας, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενσωματωθούν.
- Ρόδι & μύτες κακάο: Δίπλωσε μέσα τους σπόρους ροδιού και τις μύτες κακάο, ανακατεύοντας απαλά για να διατηρηθεί η υφή τους.
- Ψήσιμο: Ρίξε το μείγμα στο ταψί και άπλωσέ το ομοιόμορφα. Πασπάλισε από πάνω επιπλέον μύτες κακάο και λίγους σπόρους ροδιού για διακόσμηση.
- Χρόνος ψησίματος: Ψήσε για 25-30 λεπτά, μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει με λίγα υγρά ψίχουλα (προσοχή, όχι εντελώς στεγνή, γιατί θέλουμε τα brownies να παραμείνουν υγρά στο εσωτερικό τους).
- Ξεκούραση: Άφησέ τα να κρυώσουν εντελώς πριν τα κόψεις σε κομμάτια.
Μερικές έξυπνες παραλλαγές για να τα φέρεις στα μέτρα σου:
- Αν τα θες πιο υγιεινά: Μπορείς να αντικαταστήσεις τη λευκή ζάχαρη με μέλι ή σιρόπι σφενδάμου και να χρησιμοποιήσεις λάδι καρύδας αντί για βούτυρο.
- Για ακόμα πιο σοκολατένια γεύση: Πρόσθεσε λίγη επιπλέον μαύρη σοκολάτα σε κομμάτια στο μείγμα πριν το ψήσιμο.
- Θες περισσότερη τραγανή υφή; Πρόσθεσε λίγα καβουρδισμένα φουντούκια ή καρύδια στο μείγμα.
- Σέρβιρε τα με στυλ: Συνοδευόμενα από παγωτό βανίλια ή μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι, δίνουν έναν μοναδικό συνδυασμό γεύσεων.
Διάβασε επίσης: Δοκιμάσαμε 3 διαφορετικές συνταγές brownies και έχουμε νικήτρια- Φτιάξτες και εσύ
Comments are closed.