Αν υπάρχει ένα πράγμα που δεν πρέπει να λείπει από το σπίτι σου κατά τη διάρκεια της νηστείας, είναι αυτά τα απίθανα μπισκότα! Τραγανά όσο πρέπει, βουτυρένια (χωρίς βούτυρο!), γεμιστά με μαρμελάδα και βουτηγμένα σε σοκολάτα. Ναι, είναι τόσο τέλεια όσο ακούγονται. Και το καλύτερο; Είναι απίστευτα εύκολα στην εκτέλεση και φτιάχνονται με υλικά που πιθανότατα έχεις ήδη στην κουζίνα σου.
Ξέρεις καλά πως, όταν νηστεύεις, οι γλυκιές λιγούρες είναι ακόμα πιο έντονες. Το μάτι σου πέφτει συνέχεια σε σοκολάτες, κέικ και κάθε λογής πειρασμούς που (αλίμονο!) δεν μπορείς να φας. Με αυτή τη συνταγή, όμως, δεν θα νιώσεις στιγμή ότι σου λείπει κάτι! Αυτά τα νηστίσιμα μπισκότα έχουν πλούσια γεύση, τέλεια υφή και σε γεμίζουν όσο κανένα άλλο γλυκό της κατηγορίας τους. Δοκίμασέ τα και θα καταλάβεις γιατί πρέπει να υπάρχουν στο σπίτι σου όλη τη Σαρακοστή – και όχι μόνο!
Υλικά:

Για τα μπισκότα:
500 γρ. μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
250 γρ. ζάχαρη
200 ml χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 βανίλιες
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Διάβασε επίσης: Θες γλυκό αλλά δεν προλαβαίνεις; 5 συνταγές με μόνο 3 υλικά που θα φτιάξεις στο λεπτό
Για τη γέμιση και την επικάλυψη:
Μαρμελάδα βερίκοκο
200 γρ. κουβερτούρα
3 κ.σ. ηλιέλαιο
Εκτέλεση βήμα βήμα
1. Φτιάξε τη ζύμη των μπισκότων
Σε ένα μπολ, χτυπάς τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν σαν κρέμα. Ρίχνεις τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύεις απαλά για να ενσωματωθεί. Στη συνέχεια, προσθέτεις το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζεις το ανακάτεμα. Ρίχνεις σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη που να πλάθεται εύκολα. Δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια, αλλά ούτε και να είναι σφιχτή.
2. Πλάσε και ψήσε τα μπισκότα
Βάζεις τη ζύμη σε κορνέ με οδοντωτή μύτη (αν δεν έχεις, μπορείς να τα πλάσεις με τα χέρια σου) και σχηματίζεις μικρά μπισκότα πάνω σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180°C, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα. Μην τα παραψήσεις – θέλουμε να παραμείνουν μαλακά!
3. Γέμισέ τα με μαρμελάδα
Μόλις τα μπισκότα κρυώσουν, τα ενώνεις ανά δύο, βάζοντας ενδιάμεσα μια κουταλιά μαρμελάδα βερίκοκο. Η γλυκιά, φρουτώδης γεύση της ταιριάζει τέλεια με τη ζύμη!
4. Βούτηξέ τα στη σοκολάτα
Σε μπεν μαρί, λιώνεις την κουβερτούρα και προσθέτεις το ηλιέλαιο, ανακατεύοντας καλά για να γίνει γυαλιστερή και λεία. Βουτάς τη μία άκρη κάθε μπισκότου στη σοκολάτα και τα αφήνεις πάνω σε αντικολλητικό χαρτί μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Διάβασε επίσης: Τα πιο απολαυστικά μπισκότα σοκολάτας γεμιστά με cheesecake
Comments are closed.