Έλα να φτιάξεις ένα απίθανο κέικ ζέβρα χωρίς ζάχαρη, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! Με μια μόνο κίνηση και αγνά υλικά, αυτή η γλυκιά απόλαυση είναι ό,τι πρέπει για να συνοδεύσεις τον καφέ σου ή να εντυπωσιάσεις τους αγαπημένους σου.
Ο διατροφολόγος Μάνος Δημητρούλης σού δείχνει πώς να φτιάξεις αυτό το ελαφρύ και υγιεινό κέικ που ταιριάζει σε κάθε στιγμή της ημέρας χωρίς να έχεις ενοχές και άγχος για τις θερμίδες που θα καταναλώσεις!

Υλικά:
- 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 3 αυγά
- 120 γρ. σπορέλαιο
- 160 γρ. μέλι
- 180 ml γάλα χαμηλών λιπαρών
- 25 γρ. σκόνη άγλυκου κακάο
- 1 κ.σ. baking powder
- Λίγο εκχύλισμα βανίλιας & αλάτι
Διάβασε επίσης: 5 απολαυστικά γλυκά με μέλι χωρίς ζάχαρη και χωρίς ενοχές
Εκτέλεση:
-Σε ένα μπολ, χτύπα τα αυγά με το μέλι μέχρι να λιώσει εντελώς το μέλι. Πρόσθεσε το σπορέλαιο και το γάλα και ανακάτεψε καλά. Ρίξε το αλεύρι, το baking powder, τη βανίλια και λίγο αλάτι και ανακάτεψε μέχρι να ενσωματωθούν.
-Μοίρασε το μείγμα στη μέση και στο ένα από τα δύο μπολ πρόσθεσε το κακάο. Ανακάτεψε μέχρι να πάρεις ένα ομοιογενές σοκολατένιο μείγμα.
-Σε μια φόρμα 30×10 εκ. στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, ρίξε εναλλάξ μία μεγάλη κουταλιά από το λευκό μείγμα και μία από το μείγμα κακάο, δημιουργώντας το χαρακτηριστικό σχέδιο ζέβρας.
-Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40 λεπτά.
Απόλαυσε ένα υγιεινό γλύκισμα γεμάτο γεύση και χαμηλό σε ζάχαρη!
Διάβασε επίσης: Λαχταράς εδώ και τώρα ένα γλυκό; 10 εύκολες και γρήγορες συνταγές για γλυκά χωρίς ψήσιμο
Comments are closed.