Ας το παραδεχτούμε: δεν ξέρεις να μαγειρεύεις, ή απλώς βαριέσαι να αφιερώσεις 2 ώρες για ένα πιάτο που εξαφανίζεται σε 10 λεπτά. Κι όμως, θέλεις να φας κάτι που να μη θυμίζει φοιτητικό τοστ ή βαρετό delivery. Θες να στρώσεις τραπέζι για σένα ή για παρέα και να πεις «το έφτιαξα μόνη μου», χωρίς ντροπή – και χωρίς να το έχεις πάρει από ράφι σούπερ μάρκετ.
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν τρόποι να μαγειρέψεις εύκολα, γρήγορα και με στιλ, χωρίς να ξέρεις γκρατινάρεις ή τι ακριβώς είναι το φινίρισμα με beurre blanc. Μπορείς να εντυπωσιάσεις με ελάχιστο κόπο – αλλά με λίγη φαντασία και 2-3 υλικά που ήδη έχεις.
Εδώ είναι τα 3 πιο απλά, πιο εντυπωσιακά και πιο… «το έκανα μόνη μου!» πιάτα που μπορείς να σερβίρεις απόψε.
1. Σαλάτα με ροδάκινα, φέτα και μέλι

Γιατί δείχνει gourmet; Γιατί μοιάζει βγαλμένη από μενού brunch στη Μύκονο
Υλικά για 2 άτομα:
2 ώριμα ροδάκινα
100 γρ. φέτα
1 φλιτζάνι φρέσκια ρόκα ή μαρούλι
2 κ.σ. καρύδια (ή ηλιόσποροι/φουντούκια, αν προτιμάς)
1,5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μέλι
Προαιρετικά: λίγο χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβεις τα ροδάκινα σε λεπτές φέτες. Αν θέλεις, τα ψήνεις σε αντικολλητικό τηγάνι για 2 λεπτά χωρίς λάδι, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Σε βαθύ πιάτο ή σαλατιέρα, στρώνεις τη ρόκα. Από πάνω προσθέτεις τα ροδάκινα, τη φέτα θρυμματισμένη και τα καρύδια. Ραντίζεις με ελαιόλαδο και το μέλι. Αν θες, προσθέτεις λίγο πιπέρι και ελάχιστο αλάτι.
Διάβασε επίσης: Οι χειρότερες επεξεργασμένες τροφές που «κλέβουν» χρόνια και λάμψη από την επιδερμίδα σου
2. Ζυμαρικά με γιαούρτι, λεμόνι και τραγανή φρυγανιά

Γιατί δείχνει gourmet; Γιατί μοιάζει με comfort food του εξωτερικού, αλλά έχει ελληνικό twist
Υλικά για 2 μερίδες:
200 γρ. ζυμαρικά (ό,τι έχεις: σπαγγέτι, πένες, βίδες)
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (πλήρες ή 2%)
Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φρυγανιές ή 1 φέτα ψωμί (κατά προτίμηση μπαγιάτικο)
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζεις τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και κρατάς λίγο από το νερό τους (1/4 φλιτζάνι). Σε μπολ, ανακατεύεις το γιαούρτι με το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο. Θρυμματίζεις τη φρυγανιά (ή ψωμί) και την σοτάρεις σε τηγάνι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και προαιρετικά το σκόρδο λιωμένο, μέχρι να γίνει τραγανή. Ανακατεύεις τα ζυμαρικά με το μείγμα γιαουρτιού και λίγο από το νερό βρασίματος. Σερβίρεις με το τραγανό topping από πάνω.
Με λίγη φαντασία, μπορείς να μετατρέψεις ένα τίποτα σε κάτι που σου φτιάχνει τη διάθεση και το προφίλ σου
3. Σοκολατένιο μους σε 2 υλικά

Γιατί δείχνει gourmet; Γιατί είναι σοκολάτα με υφή και παρουσίαση που παραπέμπει σε patisserie
Υλικά για 4 μικρά μπολάκια:
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (ή απλή κουβερτούρα 55–70% κακάο)
250 ml φυτική κρέμα (ή κρέμα γάλακτος 35%, πολύ κρύα)
Εκτέλεση:
Κόβεις τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνεις σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων (σε 2-3 δόσεις των 30 δευτερολέπτων). Αφήνεις τη σοκολάτα να κρυώσει ελαφρώς για 5-7 λεπτά. Χτυπάς την κρύα κρέμα με σύρμα ή μίξερ χειρός μέχρι να γίνει παχύρρευστη (σαν γιαούρτι). Προσθέτεις λίγη-λίγη τη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα. Μοιράζεις σε μπολ και βάζεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Extra tip: Αν θες, πασπάλισε με κακάο, τριμμένο μπισκότο ή λίγο ξύσμα πορτοκαλιού πριν το σερβίρισμα. Επίσης ταιριάζει τέλεια με φράουλες ή κεράσια.
Διάβασε επίσης: 6 καλοκαιρινά γλυκά χωρίς ζάχαρη και χωρίς φούρνο

Comments are closed.